Açılış töreninden önce Kangal Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği tarafından araçlar için alınan kurbanlık koyun dua ve tekbirler eşliğinde kesildi Daha sonra araçların açılışını İlçe Kaymakamı İsmail Altan DEMİRAYAK ve Belediye Başkanı Mehmet ÖZTÜRK beraber yaptı. İş makinelerini yakınadan inceleyen İlçe Kaymakam Demirayak ve başkan Öztürk araçların ilçemize hayırlı olması ve uzun vadede büyük hizmetlerde kullanılması temennisinde bulundular. Kaymakam Demirayak, yeni alınan araçlarla köylere götürülecek hizmetlerin daha seri şekilde artarak devam edeceğini ifade etti. Kamyona binen kaymakam Demirayaka bir köy muhtarının kaymakam bey, hazır kamyona binmişken bizim köyün yolunu kumlarsanız çok ikrama geçecek şeklindeki esprisi gülüşmelere yol açtı. Kaymakam Demirayak, özel idare personellerinden Rahmi Akdeniz ile yeni alınan kamyona binip kısa bir tur yaparken, başkan Öztürk, demir exporttaki opertörlük deneyiminden olsa gerek kepçeyle yakından ilgilendiği görüldü.
Açılış töreni sonrasında bakımevi bahçesinde özel idare personeli ve daire amirleriyle iş makinelerinin değerlendirmesini yapan Demirayak kısa bir sohbetin ardından özel idare şantiyesinden ayrıldı.
Katılımcılar akşam saatlerinde muhtarlar derneğinin ulusoy petrol dinlenme tesisilerinde organize ettiği yemekte biraraya geldiler. Burada kaymakam Demirayak ile muhtarlar yeni araçlar ve köylerin sorunları hakkında değerlenidirmeler yaparak görüş alış verişinde bulundular. Yemekte belediye başkanı Mehmet Öztürk ve daie amirleride hazır bulundu.