reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Malatya'ya Diş Hekimliği Hastanesi müjdesi

Malatya'ya Diş Hekimliği Hastanesi müjdesi

Malatya'ya Diş Hekimliği Hastanesi müjdesi

MALATYA (İGFA) - AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da ağız ve diş sağlığı noktasında sıkıntı yaşayan vatandaşların kentteki diş hastanesi dışında artık iki yıl içerisinde tamamlanması planlanan modern ve donanımlı diş hekimliği uygulama ve araştırma hastanesinde de tedavi edileceğini belirtti.

74 milyon liralık yatırımın Cumhurbaşkanı'nın onaylamasıyla 2021 programına alındığını kaydeden Öznur Çalık, " İnönü Üniversitesi'nde 18 bin metrekarelik bir arazi üzerinde kurulacak hastane için bu yıl ilk etapta 15 milyon lira kaynak ayrılmıştır. 2 yıl içerinde tamamlanması planlanan hastane, özellikle ağız ve diş hastalıkları konusunda ciddiyet teşkil eden rahatsızlıkların şifa merkezi olacak” dedi.

SAĞLIK YATIRIMLARI SÜRÜYOR

Çalık, Malatya'nın 2023 hedefleri çerçevesinde ‘sağlık turizmi başkenti’ olması noktasında yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Malatya'da yapımı devam eden 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi, 100 yataklı Doğanşehir Devlet Hastanesi, 20 yataklı Darende Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ek binası, 10 yataklı Doğanyol İlçe Entegre Hastanesi, Pütürge 4 Hekimlik ve Akçadağ 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezleri, Arapgir Devlet Hastanesine ek bina, Darende Yenice ve Irmaklı Sağlık Evi, Doğanşehir Çığlık, Hudutköy Sağlık Evi ve Bentbaşı Aile Sağlığı Merkezi ile birlikte Malatya'nın sağlık turizmi başkenti olma hedefine emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...