reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Malatya Hekimhan'da altın aramaya 'ÇED' çıkmadı!

Malatya Hekimhan'da altın aramaya 'ÇED' çıkmadı!

Malatya Hekimhan'da altın aramaya 'ÇED' çıkmadı!

Onay OZAN (MALATYA) - Malatya'nın Hekimhan ilçesinde bulunan Deveci, Basak, Karaköcek, Aşağı Saz ve Güvenç Mahallelerini kapsayan Altın, Gümüş ve Demir Ocağı Açmak için yapılan ÇED başvuru dosyası iade edildi. Bölgede siyanür tehdidine karşı Han Yolu Doğa ve Kültür Varlıklarını Koruma Platformu tarafından başlatılan mücadele şimdilik başarıyla tamamlandı.

Hatırlanacağı gibi Han Yolu Doğa Ve Kültür Varlıkları Koruma Platformu tarafından konuyla ilgili Malatya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ruhsat alanlarındaki altın, gümüş ve demir ocağı projesi ile ilgili bilgi almak için yazılı olarak başvuru yapılmıştı. Söz konusu başvuruya 22 Şubat'ta verilen cevapta, ilgili firmanın ruhsat sahasındaki altın, gümüş ve demir ocağı projesi için görüş bildiren kurumlardan Hekimhan Belediye Başkanlığı 02 Aralık 2020 tarihinde, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Malatya Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) 14/12/2020 tarihinde olumsuz görüş verdiğinde ÇED süreci sonlandırılarak, hazırlanan proje tanıtım dosyası iade edildi.

Hekimhan Belediyesi ve MASKİ'nin olumsuz görüş bildirmesi sonucu ÇED süreci sonlandırılırken konuyla ilgili Han Yolu Doğa ve Kültür Varlıklarını Koruma Platformu tarafından yapılan açıklamada, ruhsat verilen sahaların ruhsatının iptal edilinceye kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi. Öncelikle Han Yolu Doğa ve Kültür Varlıkları Platformuna, Han Yolu Doğa ve Kültür Varlıkları Platformu'nun mücadelesine destek olan, ses veren herkese teşekkür eden platform üyeleri, gelecek nesillere doğası, kültürü ve ekonomisi ile daha yaşanılır bir Hekimhan bırakmak için mücadele edeceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...