Davetiyede belirtilen saatten 2,5 saat sonra gecikmeyle gerçekleşen açılış programına Vali Ali Kolat, Sivas Milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin, C.Ü. Rektörü İlyas Dökmetaş, pansiyonbinasının yapımına katkı sağlayan Kangal/ Yarhisar doğumlu iş adamı İsmail Gülle, binaya ismi verilen Neriman Gülle (İsmail Güllenin annesi) ilçe kaymakamı Halit Benek, belediye başkanı Mehmet Öztürk, Sivas ve Kangaldan çok sayıda daire amiri ve vatandaş katıldı.
Neriman Gülle Kız Pansiyonu adı verilen binanın açılış kurdelasını Vali Kolat, milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin ile iş adamı İsmail Gülle ve annesi Neriman Gülle birlikte kestiler.
Açılışta kısa bir konuşma yapan Vali Kolat, Sivasta yapılan maden zirvesi sempozyumu vesilesiyle bir çok iş adamının Sivasta bulunduğunu iki üç gündür devam eden çalışmalar kapsamında bugünde Divriği ziyaretini gerçekleştirdikten sonra Kangala uğradıklarını ifade etti. Doğdukları toprakları unutmayıp memlektlerine böylesi güzel katkılarda bulunan işadamlarına teşekkür eden Kolat, hem il merkezine hemde Kangala yapmış olduğu desteklerden dolayı işadamı İsmail Gülleye teşekkür etti.
Vali Kolatdan sonra söz alan İsmail Gülle ise daha önce Sivas merkeze bir anadolu lisesi ve yurt binası yaptırarak babası Halis Güllenin ismini verdiklerini şimdi ise annesinin adını taşıyan bir öğrenci pansiyonunun açılışını yapmış olmaktan duymuş olduğu memnuniyeti ifade etti. İşadamı Gülle, "Burada kalacak olan kızlarımızın gelecekte, birer iş kadını, meslek sahibi ve her şeyden önce birer anne olacak olmaları bizler için gurur kaynağıdır. İnsan doğar, yaşar ve ölür. Hepimiz de biliyoruz ki her fani ölümü yaşayacaktır. Önemli olan, arkasında amel defterini açık bırakacak güzel şeyler bırakmasıdır. "şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından ilçe müftüsü Fazlı Mutlunun yapmış olduğu dua sonrasında 60 öğrencilik kapasitesi olduğu belirtilen beş katlı pansiyon binasının açılış kurdelası Vali Kolat ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından kesildi. Açılış sırasında yurda ismi verilen 82 yaşındaki Neriman Gülle nin oldukça duygulandığı görüldü.
Açılış sonrası pansiyon binasını gezen protokol üyelerine Kangal yöresine ait, içli köfte, madımak çorbası, aşure, yoğurtlu çorba, Kangal tatlısı gibi yöreye özgü yiyecekler ikram edildi.
Yemek sonrası pansiyon binasının yapım sürecinin anlatıldığı bir slayt gösterisi sunuldu. Kaymakam Halit Benek, bir çok daire amiri, siyasi parti ilçe başkanları ve bazı esnafların konuşma ve görüntülerine yer verilirken belediye başkanı Mehmet Öztürke yer verilmeyişi dikkat çekti. Program sonrası bina önünde çektirilen fotoğraf karesine de girmeyen Öztürkün oldukça tepkili olduğu görüldü.
Açılış programının ardından kangal Meslek Yüksek okuluna geçen Vali Kolat, milletvekilleri Turan ve Bilgin, rektör Dökmetaş, Kaymakam Benek ve başkan Öztürk, yüksekokul müdürü Baki Keskinden okul hakkında bilgi aldılar. İlçe girişindeki 500 evler sahasında bulunan boş araziye yeni bir okul binası yapılması noktasında fikir teatisi yapıldı.