reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Kilis'te MADAD Projesi için istişare toplantısı

Kilis'te MADAD Projesi için istişare toplantısı

Kilis'te MADAD Projesi için istişare toplantısı

KİLİS (İGFA) - Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve FAO (Uluslararası Gıda ve Tarım Örgütü) işbirliği ile yürütülen “Sosyo-Ekonomik Entegrasyon'un Desteklenmesi ve İş Fırsatlarının Yaratılması Yoluyla Türkiye’de Geçici Koruma Altında Bulunan Suriyelilerin ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Arttırılması Projesi” kapsamında “MADAD Projesi 2021 Yılı Özel Sektör İstişare Toplantısı” COVID-19 salgını sebebiyle pandemi tedbirleri de göz önünde bulundurularak sınırlı bir çerçevede gerçekleştirildi.

Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, FAO’dan İlimize toplantı için gelen Saha Koordinatörü Baran Kenan Polat, Eğitim Koordinatörü Kerem Demirel, Tarımsal Geçim/Hayvancılık Uzmanı Halit Çınar, İl Müdür Yardımcıları Mehmet Özüberk ve Seyfullah Gencer ilimizde gıda, tarım ve hayvancılık konularında faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri, ilgili Oda ve birlik başkanları katıldı.

Söz konusu toplantıda; 2020 yılında proje kapsamında açılan teknik kurslar ile uygulamalı çiftçi okullarının değerlendirmesi yapıldı. Ayrıca 2021 yılı içerisinde açılması planlanan teknik kurslar ile uygulamalı çiftçi okulları için özel sektör temsilcilerinin nitelikli ara iş gücü ihtiyaçları ve talepleri de göz önünde bulundurularak planlama ile fikir alışverişi yapıldı. Kursları başarıyla tamamlayan ve sertifikalandırılan kursiyerlerin, projenin en önemli çıktılarından birisi olan “istihdam”ının daha fazla nasıl arttırılabileceği konusu üzerinde duruldu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...