reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Kaymakam Avşar: "Didim kendini ifade etmeli!"

Kaymakam Avşar: "Didim kendini ifade etmeli!"

Kaymakam Avşar: "Didim kendini ifade etmeli!"

Kemal ETLEÇ (Didim Postası)

Aydın'ın Didim ilçesinde göreve geldiği günden beri sokak sokak, cadde cadde, ev ev dolaşan neredeyse çalmadık kapı bırakmayan, her fırsatta esnafı ziyaret ederek sorunları yerinde inceleyen Kaymakam Halil Avşar, Turizm Derneği'nde yaptığı konuşmada Didim konusunda gözlemlerini paylaştı.

TARİHE VURGU

Kaymakam Avşar, Didim'in tarih barındıran bir ilçe olduğunu belirterek, "Burada sadece deniz değil, doğamız ve ören yerlerimiz var. Ama kıymetini bilmiyoruz. Apollon Tapınağı bölgesi çok güzel fakat bakıma ihtiyacı var. Milet Müzemiz gezilmesi gereken ama ulaşımın olmadığı bir bölgede, buraya misafirlerimizi götürmek mümkünken bunu yapamıyoruz. O bölgemizin yollarının acilen ele alınıp yapılması ve müze yoluna araç temin edilmesi lazım. İlçemize gelen misafirleri buradan mahrum etmek tarihe saygısızlık olur" diye konuştu.

'Saklı cennet' olan Akbük'ün adeta saklandığını öne süren Kaymakam Avşar, "O kadar ki; bakımsız kalmış, yollar bozuk, çukurlardan çiçekler açmış o kadar yani, sahil işleyişi çok çarpık, düzensiz işgaller mevcut bir an evvel bunun önüne geçilmesi gerekiyor" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy’un Didim'de yaptığı toplantıyı da anımsatan Kaymakam Avşar, ilçenin baş sorunlarından alt yapısının, internetinin ve doğal gaz olmayışı olduğunu söyledi.

"DİDİM KENDİNİ İFADE ETMEKTE ZORLANIYOR"

"Didim kendini ifade etmekte zorlanıyor" diyen Kaymakam Avşar, "Halbuki çözülmesi mümkün olan durumları kendi kendimize zorlaştırmışız. İletişim kopukluğu yaşıyoruz. Denizi, tarihi, kültürü gerektiği gibi sergileyemiyoruz. Örneğin zeytin ve zeytin yağımızın reklamını yapamıyoruz, kendi markamızı oluşturamıyoruz. Halbuki otellerimizde ve ören yerlerimizde bunu tanıtmak mümkün, gelen misafirlere bu ürünlerimizi ikram etsek çok güzel olur. Didim’i anlatan hediyelik eşyalarımız, yöresel hediyeliklerimiz olsa, bunların reklamını yapsak Didim daha iyi yerlere gelmez mi?" diye sordu. Kaymakam Avşar, sorunların çözümsüz olmadığını belirterek, ilçenin hak ettiği yere gelmesi için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...