Ülke genelinde olduğu gibi son dönemlerde ilçemizde de büyük artış gösteren uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı toplumsal duyarlılık oluşturmak isteyen Kangallı gençler sosyal medyadan organize olarak çeşitli etkinlikler yapmaya gayret ediyor.
Çeşitli madde bağımlılığı sebebiyle ölümlerin baş göstermeye başladığı ilçemizde yeterli duyarlılığın gösterilmediğine inanan Kangallı bir gurup genç sosyal medyada bir çalışma başlatarak başta yetkililer olmak üzere toplumsal duyarlılığın arttırılarak gerekli çalışmaların yapılmasını temin etmeye amaçlıyorlar.
Kangal gençlik derneği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği çalışmaya her kesimden destek gelmeye devam ediyor.
Bu kapsamda 31 Ağustos Cuma günü saat 16:00´da Kangal öğretmenevinde bir program düzenlemeye karar veren gençlik platformu ilçedeki tüm kurumların desteğini temin etmeye çalışıyor. Konuyla ilgili uzman kişlerin davet edilerek çeşitli bilgilendirmelerin yapılacağı programın ilk konuşmacısının Sevda Zafer Ertürk olduğu ifade edildi. Resmi kurum temsilcileri ve STK´ların yanısıra vatandaşlarında konuya ilgi göstermesi bekleniyor.
Başlatılan bu anlamlı çalışmaya Kangal ündem Gazetesi olarak her türlü desteği vermeye gayret edeceğimizi belirtirken buna öncülük eden gençleri ayrıca tebrik ediyoruz.