İlk olarak göze mahallesindeki evinin önünde lahana ve fasulye yetiştiren Akif Aksu yu ziyaret eden Doğan, gayretli çalışmalarından dolayı Aksu yu tebrik etti. Lahana ve fasulyelerin oldukça sağlıklı bir gelişim gösterdiğini belirten Doğan, istenildiğinde Kangal da yetişmez denilen bir çok ürünün yetişebileceğini göstermek bakımından bu tür teşebbüslerin çok önemli olduğunu ifade etti.
Aksu nun bahçesinde bulunan elma, erik, vişne ve kiraz ağaçlarını da inceleyen Doğan, bunların aşılanması ve bakımı noktasında çeşitli tavsiyelerde bulundu.
Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Aksu ise ilk kez bahçelerine bir ilçe tarım müdürünün gelmesinin şaşkınlığını ve sevincini yaşadıklarını belirterek Doğan a teşekkür etti. Kendilerinin bu işleri teknik bilgilerle değil el yordamıyla yaptıklarını, ilçe tarımdan alacakları teknik destekle bu işleri daha da geliştirerek yapabileceklerini söyledi. Bu sene ilk kez denemiş olduğu lahana ve fasulyeyi Sivas taki bir turşu fabrikasıyla anlaştığını, çıkan hasadın tamamını oraya satacağını söyledi. Sera çalışmasının da olduğunu dile getiren Aksu, maddi imkansızlık sebebiyle oluşturamadığı sera çatısını ileriki zamanlarda ne yapıp edip faaliyete geçireceğini de sözlerine ekledi.
Marulcu Alperen işi geliştiriyor
Aksu nun bahçesinden ayrılan ilçe tarım müdürü M. Kemal Doğan, kendi yetiştirdiği marulları satarak gündeme gelen ilçenin en genç tarımsal faaliyet yapanlarından biri olan ilköğretim öğrencisi Alperen Gürsoy un bahçesine gitti. Daha önce evlerinin önündeki küçük bahçede yetiştirdiği marulları satan Gürsoy, babasıyla birlikte yeni kiralamış oldukları meteoroloji binasının yanındaki alanda yaptıklarını ifade etti. Alperen in gayretini tebrik eden ilçe tarım müdürü Doğan, alana kurulmuş olan damlama-sulama sisteminin detay ve incelikleri hakkında çeşitli bilgiler verdi. Marul ve kıvırcıkla sınırlı kalmamalarını tavsiye eden Doğan, 1400 lü rakımlarda yetişebilecek brokoli, karalâhana gibi birçok ürünle bahçenin daha verimli hale getirilebileceğini ifade etti.
Babasının santralde asgari ücretle çalıştığını kaydeden Alperen, sabah erken saatlerde gelip akşama kadar bahçeyle kendisinin ilgilendiğini belirterek yetiştirdiği ürünleri yine aracı kullanmadan direk kendisinin pazarladığını söyledi. Toprakla uğraşmanın kendine ayrı bir mutluluk verdiğini belirten Alperen, sağda solda lüzumsuz yere zaman geçirmek yerine böyle güzel bir meşguliyete sahip olduğu için kendisini şanslı saydığını söyledi. İnsanın kendi el emeği ile para kazanmasının ayrı bir güzellik olduğunu da belirten Alperen, hiç bir zaman topraktan kopmadan ilerde işlerini daha da geliştirme yönünde gayret göstereceğini ifade etti. Bahçelerine gelerek kendisini bu yönde teşvik edip cesaretlendiren ilçe tarım müdürü Doğan a teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen Alperen, her zaman herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. Doğan, gayretli çalışmalarından dolayı Alperen i tekrar tebrik ederek bahçeden ayrıldı.