Kangal MYO’da yeni bölümlerin açılması memnuniyet verici bulunurken diğer yandan şu gün olmuş ilçemize gelecek öğrencilerin nerede kalacakları henüz belli değil.. Şu an kapalı
konumda görünen ve uzun süredir durumu sallantıda olan KYK yurdunun durumu ise belirsizliğini korumaya devam ediyor.
Yeni eğitim öğretim yılında yüzyüze eğitimle açılacak olan Kangal Meslek Yüksekokulunda hazırlıklar tamamlanırken KYK yurdunun açılıp açılmayacağının netlik kazanmayışı moral bozmaya devam ediyor.
Yeni kayıt sayısının şu an itibariyle 47 öğrenci olduğu belirten Kangal MYO Sekreteri Savaş Kabasakal, “Halen kayıtlar devam ediyor. Ek kontenjan ve bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum’ diye başlayan konuşmasında Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılması kararlaştırılmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanmasıyla birlikte tüm kontenjanların dolacağı kanaatindeyim. Ancak şu anda tek sıkıntımız kız ve erkek öğrencilerimizin barınak sorunu... Kayıt için bizi arayan veliler veya öğrencilerin haklı olarak ilk sordukları konu barınak meselesi ve KYK yurdunun faal durumda olup olmadığı konusu... Dolayısıyla ilçemizdeki yurt probleminin bir an önce çözüme kavuşturulması gerekir. Aksi durumda açılan bölümlerinde çok da fazla anlamı kalmayacaktır.
Bu kapsamda İlçemizin ileri gelenleri ve siyasi büyüklerinden bu durumun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.”
KAPASİTE DEĞİL SİYASİ SAHİPSİZLİK
İlçe esnafına da ciddi bir hareket kazandıran yüksekokulun olmazsa olmazı durumunda olan KYK yurdunun açılması sadece öğrencilerin değil esnaflar başta olmak üzere ilçe halkının da en önemli gündemi haline gelmiş durumda. Zara’da bulunan KYK yurdunun kapasite anlamında dörte biri, Gürün’deki yurdun ise yarısı dahi dolu olmadığı halde kapanmaları gündeme gelmezken Kangal’dak yurdun kapatılmak istenmesi siyasi sahipsizlik olarak yorumlanıyor.
BU İLÇENİN HİÇ Mİ SAHİBİ YOK!
Değişik kademelerde bulunan ve sayıları hiç de az olmayan Kangallı siyasilerin bu durum karşısında sessizliğini sürdürmesi ilçe halkı tarafından can sıkıcı bulunurken ‘Bu ilçenin hiç mi sahibi yok!’ söyleminin son zamanlarda daha bir yoğunluk kazandığı görülüyor. İlçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının bir an önce derin uykudan uyanıp ilçenin mesleleriyle daha yakından ilgilenmeleriyle bu sahipsizliğin ortadan kalkması bekleniyor.