reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem İMAM HATİP LİSEMİ İSTİYORUM

İMAM HATİP LİSEMİ İSTİYORUM

İmam Hatip Lisesi için İmza kampanyası başlatıldı

Kangal Halkı imam hatip lisesi için yapılan binanın ‘Anadolu İmam Hatip Lisesi’ olarak tekrar açılmasını istiyor. Bu kapsamda başlatılan imza kampanyasına ilçe halkının yoğun destek verdiği görüldü.

Anadolu Gençlik Derneği Kangal Temsilciliği tarafından başlatılan ‘imam hatip lisemi istiyorum’ imza kampanyası bugün itibariyle start aldı. Şubat ayı boyunca devam edeceği öğrenilen kampanyaya daha ilk günde 3 bin civarında imza toplandığı öğrenildi. 10 bine yakın imzanın hedeflendiği kampanya sonunda toplanan imzalar sivil toplum kuruluşları tarafından yöre milletvekilleri, milli eğitim bakanlığı, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığına teslim edilecek.

Çarşı merkezi ve bir çok noktada açılan imza standları başında kısa bir basın açıklaması yapıldı. Anadolu Gençlik Derneği Kangal Temsilcisi Sait Çelik ve okuyan gençlik sorumlusu Fatih Gölbaşı tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

"1991 yılında kangal ın yardımsever halkı tarafından temeli atılıp kısa sürede bitirilip eğitim-öğretim hayatına başlayan kangal imam hatip lisesi bir süre sonra zamanın şartlarına göre düzenlenip çok programlı lise haline getirildi.

Değişen şartlar içerisinde imam hatip liseleri ahlak ve maneviyatın temeli olmasından dolayı tekrar ihtiyaç haline gelmiş bulunmaktadır. Hayırsever kangal halkının dişinden tırnağından arttırıp. Çocukların harçlığından biriktirip kimi bir ölçek buğdayla. Kimi bir ekmek parasıyla. Kimi de bir günlük yevmiyesi ile destekleyip yaptırılan bu binanın yeniden imam hatip lisesi haline dönüştürülmesi gündemdedir.

Önce ahlak ve maneviyat ilkesiyle hareket eden Anadolu gençlik derneği, ilçemizden imam hatip gönüllüsü gençlerimizin Divriği, Gemerek. Hafik. Hekimhan ve Sivas taki imam hatip liselerinde çeşitli zorluklarla eğitim faaliyetlerini yürütmelerinden dolayı Anadolu gençlik derneği Kangal temsilciliği olarak bu imza kampanyasını başlatmış bulunuyoruz.

İşte bütün bu sebeplerden dolayı böyle bir şubat soğuğunda sizlerin gönüllerine. Yüreklerine. Vicdanlarına ve kalemlerine müracaat ediyoruz.

Ülkemizin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlere sahip olarak yetişebilmesi için böyle bir imkândan mahrum kalmamaları için tüm duyarlı insanların desteğini bekliyor saygılar sunuyoruz."

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ

KANGAL TEMSİLCİLİĞİ

İmza kampanyasının en anlamlı fotoğrafı ise bir program vesilesiyle Kangal da bulunan imam hatip binasını başlatıp bitirene kadar çok önemli fedakarlık yapan Mikdat Kutlu hocanın imza kampanyasına katılması oldu. Kutlu, "Hayırlı olsun. Allah yardımcınız olsun. Bu kadar samimi talepler karşısında ilgililerin duyarsız kalmayacağına ve Kangal imam hatip lisesinin tekrar açılacağına inanıyorum" diyerek besmeleyle imzasını attı.

Basın açıklaması sonrasında AGD öğrenci temsilcileri tarafından imam hatip temalı şiirler okundu.

Yapımına 1991 yılında başlanılan ve iki yıl sonra inşaatı tamamlanarak 1995 de çok programlı lise (ÇPL) adı altında eğitim-öğretim açılan Kangal imam hatip lisesi bir dönem mezun verdikten sonra kapanmıştı. Bina boş kalmasın diye İmam hatip yaptırma derneği tarafından kullanım izni meslek lisesine verilen imam hatip binasını1999 yılından beri meslek lisesi kullanıyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...