reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem İLÇE TARIMDAN KURAKLIK BİLGİLENDİRMESİ

İLÇE TARIMDAN KURAKLIK BİLGİLENDİRMESİ

KANGAL İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ MUHTARLARA YÖNELİK KURAKLIK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTI. KANGAL AŞIK RUHSATİ KÜLTÜR MERKEZİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN TOPLANTIYA İLÇE TARIM YÖNETİMİ İLE KÖY MUHTARLARI KATLDI.

İlçemizde üretim yapan çiftçilermizin isteği üzerine tarım il müdürlüğü tarım arazileri değerlendirme şube müdürü Mustafa YILDIRIM, Kangal ilçe tarım müdürü Mithat COŞGUN, kurumda görev yapan ziraat mühendisleri kuraklık ve sulama sorunlarıyla alakalı muhtarlara sunum yaptılar.

Köylerimizde mevcut bulunan su kaynaklarınn bilinçsizceve aşırı tüketimin önüne geçilmesi, ayrıca patates üretümi için gerekli şartların sağlanması ve izinsiz ekim yapan üretici yada firmalar için uygulanacak cezalardan bahsedildi.

Kuraklık artışından dolayı oluşan sulama sorunları nedeniyle patates ekimi ve sulama imkanlarının öncelikle yerli çiftçilerimize tanınması ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması talep edildi.

İlçemizde şehir dışından gelen firmaların üreticilerimizen kiraladığı parsellerde kullanılan aşırı sulamanın neticesinde çiftçilerimizin uğradığı mağduriyetinin giderilmesi hakkında istişarelerde bulunuldu.

COŞGUN´LA BİRLİKTE HAREKETLENDİ

Bir süre önce ilçemizdeki görevine başlayan ve hayırlı olsun ziyaretlerinin devam ettiği Mithhat Coşgun ile birlikte Kangal ilçe tarımda daha derli toplu çalışmaların yapıldığı ifade ediliyor. Coşgun´un gayretli çalışmaları takdir toplarken kurumdan hizmet alanların memnuniyetinin her geçen gün daha da arttığı öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...