reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem ?HİZMETE TALİBİZ?

?HİZMETE TALİBİZ?

Eğitim- Bir-Sen Sivas 1 Nolu şube üyelerinin desteklediği Sivas Kongre Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Halil İbrahim Temiz´in de aday olduğu seçimlerin deklarasyon ve delege aday tanıtım toplantısı, Atatürk Kültür Merkezi´nde yoğun b

MUHABİR: Haber Merkezi

Haber Merkezi

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkan Adayı Halil İbrahim Temiz, konuşmasında, değişim, yenilik, ilkesellik, şeffaflık, güvenirlik, liyakat, vefa ve gönüllerin istediği bir sendikacılık anlayışına vurgu yaptı. Temiz, ?Biz değerlerimizi koruyarak, ona sadık kalarak bir sendikacılık yapacağız. Haktan ayrılmayacağız kazanmak için yanlış yollara sapmayacağız. Kimseye zulmetmeyeceğiz, hiç kimsenin zulmetmesine de asla izin vermeyeceğiz. Ne aldanan olacağız, ne de aldatan.? dedi

Delege adayları ve ilçe başkan adaylarının da tanıtıldığı programda Halil İbrahim Temiz, genç, dinamik, tecrübeli ve birikimli ekip ile 6 Ekim 2018 de yapılacak olan şube delegelik ve ilçe yönetimi seçimlerinde başarılı olacaklarını dile getirerek Mehmet Akif İnan´ın şiiriyle konuşmasına başladı:

?Tasalanma yiğidim; zaman bizden yanadır

Külümüzden yükselen duman bizden yanadır

Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır

Dünya düşman olsa da, iman bizden yanadır

Kapıları açacak coşkun bin niyaz kaldı

Ufka bir bak yiğidim, inkılâba az kaldı.?

?SEVDAMIZ EĞİTİM-BİR-SEN?

Eğitim Bir Sen Sivas Şube Başkan Adayı Halil İbrahim Temiz´in yaptığı adaylık deklarasyon konuşması şu şekilde gerçekleşti. ?Sivas´ımızda Eğitim-Bir-Sen´in ilk temellerini atan Ahmet Karademir ve Ahmet Özbilge üstatlarımıza,Uç beylerimiz, sendikamızın görünmez kahramanları ilçe temsilcilerimiz ve işyeri temsilcilerimize, Birlerden alarak üye sayımızı binlere ulaştıran, emeğini ortaya koyan, Eğitim-Bir-Sen sevdalılarına selam olsun. 2018-2019 eğitim öğretim yılının tüm eğitim çalışanlarına, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize ve velilerimize hayırlar getirmesini diliyor, Rabbim kazasız, belasız, başarılarla dolu bir yıl geçirmemizi cümlemize nasip etsin diyorum. Sevdamız Eğitim-Bir-Sen, 81 ilde demokrasi şöleni adı altında olağan seçim sürecini başlatmıştır. Sivas´ımızda da 6. Olağan kongremizi bu duygularla gerçekleştireceğiz. 6 Ekim 2018 Cumartesi günü Başöğretmen Atatürk Ortaokulunda delege seçimleri gerçekleşecek, Bir ay sonrasında da şube organları ve şube yönetimi seçimi gerçekleşecektir.?

?NE ALDANAN OLACAĞIZ, NE DE ALDATAN?

Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak sorumluluğumuz ve vebalimiz büyük diyen Başkan Adayı Temiz ?Büyük rüyalarla geçmişse bir ömür / Hiç yanmam ölümün her çeşidine.? diyen kurucu genel başkanımızın ve ona omuz veren dava arkadaşlarının yolu yolumuzdur. Bizler bir medeniyet kurmak için yola çıkan insanlar olarak üyelerimize, milletimize ve insanlığa karşı sorumlu olduğumuzu unutmayacağız. Ve yapacağımız her işte bu sorumluluk duygusuyla hareket edeceğiz. Bugün eğitim-Bir Sen ülkemizde 426.000, ilimizde 4.200 üye sayısıyla ülkemizin en büyük sivil toplum örgütü konumundadır. Seçim sürecinin de bu büyüklüğe ve vakara uygun şekilde geçeceğine olan inancım tamdır. Kurucu genel başkanımız Yedi Güzel adamdan biri şair-yazar mütefekkir ve hepsinden önemlisi, eylem ve dava adamı olan Mehmet Akif İnan´ın ortaya koyduğu ilkeler doğrultusunda sendikacılık yapmaya devam edeceğiz. Kurucu Genel Başkanımız sendikayı kurarken, üzerine bina ettiği temel ilkelerden birisi değerler sendikacılığı, diğeri de hizmet sendikacılığı kavramları idi. Biz değerlerimizi koruyarak, ona sadık kalarak bir sendikacılık yapacağız. Kazanmak için her yol mubahtır, kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapmalıyız diyerek hareket etmeyeceğiz. Kardeşlik hukukunu koruyacağız. Biz merkezine ?Hak? kavramını koyan kutlu davanın yolcularıyız. Bu nedenle yol yürürken Haktan ayrılmayacağız kazanmak için yanlış yollara sapmayacağız. Kimseye zulmetmeyeceğiz, hiç kimsenin zulmetmesine de asla izin vermeyeceğiz. Ne aldanan olacağız, ne de aldatan.? şeklinde konuştu.

?BİZ HİZMETE TALİBİZ?

Bizim yola çıkış felsefemiz kurucu genel başkanımızın ifade ettiği gibi hizmet sendikacılığı odaklı olacaktır diyerek sözlerine devam eden Temiz, ?Biz hizmete talibiz, üyelerimize tahakküm etmeye değil onlara hizmet etmeye talibiz. Sendikalar hizmet makamlarıdır. Üyenin menfaatlerini koruma, sorun ve sıkıntılarına çözüm bulma makamlarıdır. Kapımız da gönlümüz de tüm üyelerimize açık olacaktır.? şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...