Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Duygusal Veda
İstanbul Kağıthane’deki evinde 51 yaşında hayata gözlerini yuman sinema, tiyatro ve televizyon dünyasının usta ismi Serhat Kılıç için meslek hayatının en anlamlı mekânlarından biri olan Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde veda töreni düzenlendi. Saat 12.00’de başlayan törene sanat camiasından ünlü isimler, dostları ve sevenleri akın etti. Sanat dünyasını yasa boğan ve gözyaşlarının sel olduğu törenin ardından usta oyuncunun naaşı, son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Ankara'ya gönderildi.
Sanat Dünyası ve Dostları Yalnız Bırakmadı
Anma töreninde Ahmet Mümtaz Taylan, Hazar Ergüçlü, Serkan Çayoğlu, Alina Boz, Umut Evirgen, Emre Karayel, Ertan Saban, Şevket Çoruh, Barış Falay, Selim Bayraktar, Necmi Yapıcı, Melisa Döngel, Ayça Bingöl ve Songül Öden gibi pek çok tanınmış sima hazır bulundu. "Seksenler" dizisindeki rol arkadaşı Şoray Uzun, Kılıç’ın tabutu başında uzun süre gözyaşı dökerek dakikalarca başından ayrılamadı. Ayça Bingöl ise çok yetenekli bir meslektaşlarını zamansız kaybetmenin derin üzüntüsünü paylaştı.

Özlem Esmergül’ün Sözleri Yürekleri Dağladı
Törenin en yürek burkan anı, usta oyuncunun 8 yıllık sevgilisi Özlem Esmergül'ün salona girmesiyle yaşandı. Ayakta durmakta güçlük çeken ve gözyaşlarına hakim olamayan Esmergül’ün, Kılıç’ın naaşı sahneye getirildiği esnada “Geldik aşkım, sahnedeyiz” diyerek haykırması salondaki herkese duygusal anlar yaşattı. Öte yandan oyuncu Bestemsu Özdemir, asılsız iddialara tepki göstererek Adli Tıp Kurumu’ndan çıkacak resmi otopsi sonucunun beklenmesi gerektiğini vurguladı.

Cenaze Yarın Ankara’da Defnedilecek
Kendisinden haber alınamaması üzerine evinde hareketsiz vaziyette bulunan Serhat Kılıç’ın kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporla netleşecek. "Seksenler" dizisinde canlandırdığı 'Ergun Plak' karakterinin yanı sıra "Ezel", "Söz", "Kuruluş Osman" dizileri ile "Kış Uykusu" ve "Mavzer" gibi ödüllü filmlerle hafızalara kazınan usta sanatçı; yarın öğle vakti Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.