19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında,``Gençlik Yürüyüşü`` yapıldı. Yürüyüşe İlçe Kaymakam İsmail Altan DEMİRAYAK, Belediye Başkanı Mehmet ÖZTÜRK, Garnizon Komutanı Haldun LÜLECİ, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Arslan, Milli Eğitim Müdürü Seyit REŞİTOĞLU, Kurum Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.
İlçe Tarım Kredi Kooperatif binası önünde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı Önünde son buldu. Vatandaş katılımının az olduğu görülen yürüyüşte önceki yıllara oranla öğrenci katılımının da az oluşu dikkat çekti. Marka AVM ve Göktaşlar gıda arasındaki yolda yapılan kanalizasyon çalışması yürüyüş gurubunun rahat geçebilmesi için açılan çukur alel acele tekrar dolduruldu.
Protokol ardından yürüyen öğrenci gurubunun önünde ise büyük ebatta bir Türk bayrağı taşındı. Güneşin sıcağına dayanamayan bazı öğrencilerin ay yıldızlı bayrağın gölgesine sığındığı görüldü.
Kaymakam Demirayak, Garnizon Komutanı Haldun Lüleci, Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, Emniyet Amiri Hüseyin Arslan ve yeni milli eğitim müdürü Seyit Reşitoğlundan oluşan gurubun hızına arkadan gelenlerin yetişmekte zorlandığı görüldü. Yürüyüşü erken bitiren Kaymakam Demirayak ve bereberindeki protokol mensupları belediyeye geçerek yorgunluk çayı içtiler. Bir süre devam eden çay sohbetinden sonra Kaymakam Demirayak ve beraberindekiler belediyeden ayrıldılar.