reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem ETUYED üyeleri Terelik’ de buluştu

ETUYED üyeleri Terelik’ de buluştu

2. ETUYED Terelik şenliği 25 Ağustos cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Merkezi İstanbulda bulunan Etyemez, Turnalı ve Yeniköy tarafından ortaklaşa kurulan ETUYED (Etyemez- Turnalı- Yeniköy yardımlaşma ve dayanışma derneği) 25 Ağustos cumartesi günü yapmış olduğu programla yörenin gözde mesire alanı olan dağ, ırmak ve yeşili bünyesinde barındıran Terelik diye bilinen mevkiiyi şenlendirdi.

Yoğun bir katılıma sahne olan programa Sivas milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, İstanbul Kangallılar dernek başkanı Bekir Özyurt, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşları ve yöre halkına mensup çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Ali Rıza Arslantaş, gösterilen teveccühe teşekkür ederek henüz 2.sinin yapıldığı bir programın böylesi yoğun bir katılıma sahne olmasından büyük bir mamnuniyet duyduğunu belirtti. ETUYED adı altında üç köyün bir araya geldiği platformun daha ikinci yılında böyle bir hüsnü kabul görmesinin takdire şayan bir tablo olduğunu ifade etti. Harika bir doğa güzelliğine sahip olan bu coğrafyanın tanıtımına katkı sağlamak için böyle bir çalışma başlattıklarını belirten Arslantaş, burasına tüm Kangal ve köylerinin sahip çıkmasını istedi.

Protokol konuşmalarında ise Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk söz alırken programa daha sonra katılan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’de bir konuşma yaptı.

Konuşmacılar terelik mevkiinin doğal güzelliğine vurgu yaparak burasının bir an önce projelendirilip daha fonksiyonel hale getirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Konuşmalardan sonra tanınmış türkücü Gülcihan Koç, söylemiş olduğu yöresel türkülerle katılımcıların beğenisini topladı. Programa katılanlar söylenen türkülere halaylarla eşlik etti.

Daha sonra biletleri önceden satılmış olan hediye çekilşine geçildi. Çamaşır makinası, buzdolabı, bulaşık makinası, bisiklet vs. gibi hediyelerin olduğu çekilişte hediye çıkan kişiler genellikle çıkan hediyeleri dernek yararına kullanılmak üzere derneğe bağışladı.

Çekiliş sonrası çocuklar arasında çuval yarışı yapılırken büyükler arasında da ip çekme yarışı yapıldı. Oldukça eğlenceli geçen yarışları derneğin kurucu başkanı Üzeyir İlkgül yönetti. Kangal, Etyemez, Turnalı, Yeniköy, Kızıleniş, Karagücük, Deligazil köyleri arasında dörder kişilkten oluşan ip çekme ekibi kıyasıya mücadele ederken yarışların galibi Kangal merkez oldu. Çuvalla koşma yarışında ise kız çocuklarının daha başarılı olduğu görüldü.

Öte yandan program alanında bulunan kalabalığa köfte, gözleme, çekirdek vs gibi satan seyyar satıcıların yanısıra ilçemizde faaliyet gösteren Gültepe Derneğide semerkant yayınlarına ait kitapların satıldığı bir stand açtı. Beyefendi ve dürüst kişiliği ile ön plana çıkan Erdoğan Bilgin yönetiminde çalışmalarına devam eden semerkant camiasının su gözesine yakın yerde açmış olduğu kitap standının mesire alanına ayrı bir hava kattığı görüldü.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...