İlçemizde geçen hafta çarşamba gecesi işyerlerine giren hırsızlar çok sayıda tekel ürünü ve para çalarak izlerini kaybettirdiler.
Edinilen bilgiye göre 10 Aralık günü gece geç saatlerde işyerlerine giren hırsızlar yüklü miktarda tekel ürünü ve nakit para alarak kayıplara karıştılar.
Hırsızların pahalı sigaraların tamamını toplarken, ucuz sigaralara tenezzül etmeyip yerinde bıraktığı dikkatlerden kaçmadı.
Sabah saatlerinde işyerini açmaya gelen esnaflar işyerlerinin soyulduğunu anlayınca emniyete haber verdiler, Aynı gün yedi iş yeri sahibinin daha soyulma ihbarı yaptığı ortaya çıktı. Bir gecede 7 iş yerinin soyulmasıyla alakalı gerekli araştırma ve incelemenin devam ettiği ifade edildi. Dışardan geldiği tahmin edilen hırsızlar hakkında araştırma ve incelemelerin devam ettiği öğrenildi. (
Dışardan geldiği tahmin edilen hırsızlar hakkında araştırma ve incelemelerin devam ettiği öğrenildi.
Hırsızların işyerlerine girdiği esnaflar "zaman zaman bu tür hırsızlık olayları oluyor ve maalesef failleri bulunamıyor. Bu noktada esnaf olarak üzerimize düşen neyse biz de yapalım fakat emniyet teşkilatımızın da bu olaylara daha duyarlı olmasını ve bir an önce fail ya da faillerin bulunmasını bekliyoruz." Dediler.
KEŞKE KUŞLARIMA DOKUNMASALARDI !..
Önceki hafta Saffet ÇULHA ya ait eski hastane civarındaki köpek çiftliğinde yaşanan hırsızlık olayında ise 32 adet güvercin, 2 adet kangal köpeği yavrusu, 1 adet Rumeli cinsi tavuk çalındı. Çiftlik sahibi Saffet Çulha "En fazla da güvercinlerime yandım. Tek inekleri götürselerdi de kuşlara dokunmasalardı.
Maddi değerinden ziyade manevi değeri olan kuşlarımın çalınması beni çok derinden yaraladı. Anlaşılan o ki bu işi yapan kişi ya da kişiler işten anlıyor. O kadar tavuğun içinden Rumeli Tavuğunu seçmeleri gösteriyor ki bu adamlar Hayvanlardan iyi anlayan birileri. Aradan on gün geçmesine rağmen olay hakkında herhangi bir sonuç alınamaması ümidimin daha da azalmasına sebep oldu. Ben ikinci bir üzüntü yaşamamak için çiftliğime kamera sistemi kurmayı düşünüyorum." Dedi.
Konu hakkında görüş ve düşüncelerini gazetemiz ile paylaşan ilçe emniyet amiri Refik KURTULUŞ konuyu araştırdıklarını ve hırsızların muhtemelen ilçe dışından geldiklerini, sonuç almak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti. Esnaflara çeşitli tavsiyelerde de bulunan kurtuluş " Esnaflardan ricamız adeta tüm para ve kıymetli eşyalarını işyerlerinde bırakıp evlerine gitmemeleri. Ve yine imkanı olan esnaflarımızın işyerlerine kamera sistemi taktırmaları çok iyi olur. Bu hem bizim işimizi hemde sizlerin işini kolaylaştır." Dedi.
Önümüzdeki günlerde esnaflarla birlikte bir toplantı yapıp ilçemize mobese kamera sistemi kurmayı düşündüklerini belirten Kurtuluş ilçemizde suç oranı çok yüksek değil, ancak son zamanlarda bu tür hırsızlık olaylarının arttığını görüyoruz. Konuyu esnaflarımızla birlikte değerlendirip, kamera sistemi hakkında bir dizi çalışma yapmayı düşünüyoruz ayrıca 155 ile paslaşma konusunda ilçe halkımızın biraz zayıf olduğunu görüyoruz. Şüphelendikleri her konuda 24 saat hizmet veren 155 e haber vermelerini özellikle rica ediyoruz. Ziyarette hazır bulunan esnaf kefalet başkanı İsmail Taşlık ise ilçe esnafları olarak imkanlarımız çerçevesinde her türlü yardım ve girişimin içinde yer alacaklarını belirterek emniyet amiri Kurtuluş un görüşlerine destek verdi. Mobese kamera sistemi için öncülük edebileceklerini de ifade eden Taşlık ilçemizin güveliği için esnaf olarak üzerlerine düşen duyarlılığı göstereceklerini söyledi.