Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
sivas360 Gündem Düğün Konvoyunda Tehlikeli Eğlenceye 900 Bin TL Ceza!

Düğün Konvoyunda Tehlikeli Eğlenceye 900 Bin TL Ceza!

Elazığ’da düğün konvoyunda araç üzerinden havai fişek atılınca 10 araca 900 bin TL, ilgililere 25 bin 935 TL ceza uygulandı.

Elazığ’da düğün konvoyunda araç üzerinden havai fişek atılınca 10 araca 900 bin TL, ilgililere 25 bin 935 TL ceza uygulandı.

MUHABİR: Haber Merkezi
KAYNAK: haberler
Düğün Konvoyunda Tehlikeli Eğlenceye 900 Bin TL Ceza!

Elazığ’da Düğün Konvoyunda Tehlikeli Görüntüler

Elazığ’da düğün konvoyu sırasında trafikte gerçekleştirilen tehlikeli hareket, hem sürücülerin hem de çevredeki vatandaşların tedirgin olmasına neden oldu. Olay, Zübeyde Hanım Caddesi’nde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, düğün konvoyunda seyreden araçlardan birinin üzerinden havai fişek atıldı. Trafiğin normal şekilde devam ettiği sırada gerçekleştirilen bu hareket, yol güvenliği açısından risk oluştururken, konvoyda bulunan diğer sürücüler ve çevredeki vatandaşlar da yaşananlardan rahatsız oldu.

Olayın dikkat çekici anları çevrede bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı. Görüntülerde, seyir halindeki araçtan havai fişek atıldığı görüldü. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından güvenlik ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı.

Havai Fişek Atan 4 Kişi Gözaltına Alındı

Olayın ardından Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma gerçekleştirdi. Kurumun resmî internet sitesinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün Elazığ’da trafik denetimleriyle ilgili görev yapan birimlerden biri olduğu belirtiliyor.

Ekiplerin yürüttüğü inceleme sonucunda düğün konvoyunda bulunan araçlar tek tek tespit edildi. Havai fişeklerin atıldığı araç ve bu eylemi gerçekleştiren kişiler de yapılan çalışmalarla belirlendi.

Tespitlerin ardından konvoyda yer alan 10 araca, Karayolları Trafik Kanunu’nun 46/2 N-1 maddesi kapsamında toplam 900 bin lira idari para cezası uygulandı. Böylece düğün konvoyunda yapılan kurallara aykırı davranışların maddi yaptırımı 900 bin liraya ulaştı.

Havai fişek attığı belirlenen 4 kişi ise gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Düğün Sahibine ve İşletmeye de İdari Ceza

Olayla ilgili yaptırımlar yalnızca trafikte bulunan araçlarla sınırlı kalmadı. Düğün salonunun otoparkında da havai fişek kullanıldığı belirlendi.

Edinilen bilgilere göre, düğün salonu otoparkında havai fişek atan düğün sahibi ile düğün salonunun mesul müdürüne de işlem yapıldı. Ayrıca araç üzerinden havai fişek atan 4 kişi ile havai fişeklerin satın alındığı iş yeri hakkında da idari işlem uygulandı.

Söz konusu kişiler ve iş yeri hakkında Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi kapsamında toplam 25 bin 935 TL idari para cezası kesildiği bildirildi.

Böylece olay kapsamında hem trafik mevzuatı hem de kabahatlere ilişkin hükümler doğrultusunda farklı idari yaptırımlar uygulanmış oldu.

Yaşanan olay, düğün ve kutlama konvoylarında eğlence amacıyla gerçekleştirilen bazı davranışların trafikte ciddi güvenlik riskleri oluşturabileceğini bir kez daha gündeme getirdi. Özellikle hareket halindeki araçlardan havai fişek gibi yanıcı ve patlayıcı nitelikteki maddelerin kullanılması, yalnızca konvoydaki kişileri değil, aynı yolu kullanan diğer sürücüleri ve yayaları da tehlikeye atabilecek sonuçlar doğurabiliyor.

Elazığ Valiliği bünyesindeki resmî kaynaklarda da kentte trafik güvenliğine yönelik çalışmalar ve “Trafikte Hedef Sıfır Can Kaybı” başlığıyla yürütülen faaliyetler yer alıyor.

Yetkililerin gerçekleştirdiği denetim ve işlemler kapsamında, düğün konvoyunda yer alan araçlara uygulanan 900 bin liralık ceza, olayın maddi boyutunu ortaya koyarken; havai fişek kullanımı nedeniyle gerçekleştirilen ek idari işlemler de sürecin diğer ayağını oluşturdu.

Elazığ’da yaşanan olayla ilgili olarak uygulanan cezalar, trafik akışı içerisinde gerçekleştirilen tehlikeli davranışların yalnızca anlık bir eğlence olarak değerlendirilmediğini ve bu tür hareketlerin yasal yaptırımlarla karşılaşabileceğini gösterdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız