reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Denizli Merkezefendi'de gündüz bakımevleri çoğalıyor

Denizli Merkezefendi'de gündüz bakımevleri çoğalıyor

Denizli Merkezefendi'de gündüz bakımevleri çoğalıyor

DENİZLİ (İGFA) - Denizli'de Merkezefendi Belediyesi, Sevindik Mahallesi’nden sonra Muratdede Mahallesi’ne de çocuk gündüz bakımevi kazandırıyor.

Muratdede Mahallesi'nde yapımına başlanan bakımevinin temel atma törenine CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı'nın yanı sıra Denizli Belediyesi eski başkanı Ali Marım, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, hayırsever iş insanı Osman Aydınlı ve vatandaşlar katıldı.

Özellikle eğitim ve sağlıkta fırsat eşitliği yaratmak için çalıştıklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ilçede kreş sayısının artacağını söyledi. İlçede özellikle eğitimde ve sağlıkta fırsat eşitliğini sağlamak ve kadın istihdamını artırmak açısından sözleri olduğunu anımsatan Başkan Doğan, çocuklarımız emin ellerde, düzgün ve doğru eğitim almalarını istediklerini belirtti. "Özel okula giden çocuklarımız her şeye sahipken, ekonomik ve sosyal durumu zayıf olan hemşehrilerimizin çocukları bu imkanlardan yararlanmıyordu" diyen Başkan Doğan, belli standartlarda olacak kreşlerin sayısını artırmaya ve devam edeceklerini söyledi.

Hayırsever iş insanı Osman Aydınlı ise, "Kadına hizmet, kadın eğitimi ve kadın istihdamı kutsal bir görevdir" diyerek, "Pandemiden dolayı zor günler geçirdik. Kadın çalışanlarımızın aklı hem işte hem çocuğunda kalıyor. Bu noktada kreş kazandırmak istedik. 3 adet kreş yapmak istiyoruz ilkini burada yapıyoruz. Çocukları daha emin ellerde yetiştirmek için 3 değil 30 tane olması gerekiyor. Bu projeler Denizli için bir başlangıç olsun. Bir kız çocuğu yetiştirirseniz bir aileyi, bir erkeği yetiştirirseniz bir bireyi kurtarırsınız. Bundan sonraki işim kadın eğitimi ve kadın istihdamı olacak. Kreşimiz mahallemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Törende söz alan CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar da, iş insanı Osman Aydınlı’ya katkılarından ötürü teşekkür etti. "Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan hem bir anne olarak hem bir kadın belediye başkanı olarak Merkezefendi’ye hizmet etmek için büyük heyecan duyuyor" diyen Milletvekili Sancar, "Bu kreşte, çocuklarımız güzel işler yapan bireyler olacak. Huzurlu anne huzurlu toplum demektir. Bu noktada bu projenin buraya kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra 799 metrekarelik alanda konuşlandırılacak olan Gameteks Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi'nin temeli atıldı. Bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 katın bulunacağı bakımevinde, 4 adet sınıf, uyku odası, rehberlik ve revir odası, etkinlik alanı, açık oyun alanı, spor-sanat odası, öğretmenler odası, yemekhane ve mutfak bulunacak. Gündüz bakımevinde çocukların oynayabileceği geniş bir bahçe de yer alacak.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...