reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem DASK sigortasına talep arttı

DASK sigortasına talep arttı

DASK sigortasına talep arttı

BURSA (İGFA) - Yüksek riskli deprem kuşakları üzerinde yer alan Türkiye’de, her yıl yıkıcı yeni depremler yaşanıyor ve ihtiyaç duyulan en önemli konuların başında Zorunlu Deprem Sigortası geliyor. Generali Sigorta, 1999 yılında Kocaeli ve Düzce’de meydana gelen depremlerden sonra önem kazanan Zorunlu Deprem Sigortası ile ilgili Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından paylaşılan verilere dikkati çekti. 2019'da yüzde 7.3, 2020 yılında ise yüzde 5.3 yeni poliçe artışı söz konusu oldu.

Depremin doğrudan neden olduğu maddi zararlara karşı güvence sağlayan Zorunlu Deprem Sigortası özelinde son dönem verilerine göre, İstanbul, Ankara ve İzmir ilk 3 sırada yer aldı. Bu illeri Antalya, Bursa, Adana, Sakarya ve Samsun izledi.

Generali Sigorta verilerine 2020 yılında online ve acente kanalı üzerinden DASK sigortası alma yüzdelerine göz atıldığında, yüzde 35 kadın ve yüzde 65 erkek dağılımı istatistiklere yansıdı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...