reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Çoban: Ziraat odasını borç batağından kurtardık

Çoban: Ziraat odasını borç batağından kurtardık

Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban gazetemize göndermiş olduğu yazılı açıklama ile oda çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban gazetemize göndermiş olduğu yazılı açıklama ile oda çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çoban, odayı borçla devralmalarına rağmen kısa sürede yatırım yapar noktaya taşıdıklarını belirttiği açıklamasında şu ifadalere yer verdi.

“Odamıza alınan 6 adet gezici ev elektriği ile çalışan selektörlerimizin bir tanesi İlçe merkezinde beş tanesi köylerde hizmet vermektedir. Köylerimizin %50 sinde eleme işlemi tamamlanmıştır.Makinelerimiz eleme yapılmamış diğer köylerde de eleme işlemi yapmak için faal durumda köy köy ücretsiz hizmet vermektedir. Eleme yapan çiftçilerimizin memnuniyeti karşısın da Kangal Ziraat Odası olarak daha hızlı ve verimli hizmet vermek adına selektör makine sayısını önümüzdeki dönemde 10 adete çıkaracağız.

Ayrıca Odamız Cenaze aracı ve ilaçlama makinesi çiftçilerimize ücretsiz olarak hizmet vermektedir. İlaçlama makinemiz ile köylerimizin %50 si hastalıklara karşı ilaçlanması yapılmıştır.

2011 Üretim sezonunda TMO lerine kurulan Protein Cihazı ölçümlerinde ürün değeri genelde iklimden ve buna bağlı sebeplerden dolayı ürün değerleri düşük çıkmaktadır ve bu sebepten dolayı çiftçimizin ürünü genel de yemlik fiyatına alınmaktadır. Çiftçilerimizin mağdur olamamaları ve en azından bu değerlerin biraz da olsa düşürülmesi için gerekli görüşmeler ve taleplerimizi ilgili yerlerle sürdürmekteyiz.

Bizim hedefimiz Kangal Ziraat Odasını ve Çiftçisini hak ettiği yere taşımak.Ziraat Odası olarak çiftçinin hizmetkarı ve emanetçisiyiz hizmetimizi bu ilke ve dürüstlük içinde yürütmeye çalışıyoruz. Bu konu da hiç kimseye taviz verme lüksümüz olmaz olamaz. Hizmet için geldik yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz kim bu konuda bir talepte bulunursa karşısında duracağız. Bazı arkadaşlar eski alışkanlıklarını sürdürme alışkanlığı içerisinde olduklarını biliyorum ama Kangal çiftçisinin bize vermiş olduğu vekaletin hakkını vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Çiftçinin verdiği her kuruş çiftçiye hizmet olarak geri dönecek. Bunun ilk adımını attık borçla devir aldığımız odanın mali yapısını düzelterek çiftçinin ihtiyacı doğrultusunda ücretsiz selektör makineleri , ilaçlama makinesi ni çiftçimize kazandırdık , cenaze aracını ücretsiz ettik odamız Kepçesi ,Toprak Tahlili şu an karsız maliyetine çalışmaktadır ve önümüzdeki dönemde çiftçimize bir çok hizmeti ücretsiz olarak sunacağımızı da gazeteniz aracılığı ile duyuruyorum.”

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...