reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Bodrum'da Rotary Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu

Bodrum'da Rotary Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu

Bodrum'da Rotary Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu

MUĞLA (İGFA) - Bodrum Rotary Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak verilen Bireysel ve Kurumsal Meslek Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu. İş ve meslek yaşamında en iyiye, güzele ve doğruya özendirmek için, etik değerlerini bozmaksızın, fedakârlıkla hizmet ederek mesleki başarıyı yakalamış; ya da mesleğinde özel bir başarı elde etmiş kişilerin topluma ve yaşadıkları çevreye olan katkıları da değerlendirilerek ödüllendirilmesi amaçlanıyor.

ÇOK ÖZEL VE ANLAMLI

Bodrum Rotary Kulübü Dönem Başkanı Diş Hekimi Dilek Taşkıran Fora, Hizmet Ödülleri'nde söz edilen iş veya mesleğin büyüğü ya küçüğü olmadığını dile getirdi. Rotary'nin temel amaçlarından birisinin de, topluma yararlı tüm iş ve mesleklerin değerinin takdir edilmesi olduğunu vurgulayan Fora, "Onun için, Rotary'de meslek ödülleri, toplumun değişik kesimlerinden farklı iş ve mesleklerin temsilcilerine verilir. Bu anlamda, büyük bir kuruluşun yöneticisi, önemli bir sanatçı ya da bir ayakkabı ustası veya bir aşçının diğerinden farkı yoktur" dedi.

ATATÜRKÇÜLÜĞÜN KİTABINI YAZAN ADAM

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bodrum Rotary Kulübü Dönem Başkanı Diş Hekimi Dilek Taşkıran Fora, konukları da tanıtırken, “Aramızda Bodrum’a ve ülkemize büyük katkıları olan değerli misafirlerimiz var. Bunlardan ilki Prof. Özer Ozankaya. Kendisi büyük Atamızı bize ve hatta bütün dünyaya o kadar güzel anlatıyor ki bu emekleriniz, çabalarınız mutlaka çok daha büyük ödüllere layık. Bu ödül sadece minik bir hatıra bizden size" diyerek sözü özgeçmişini okuduğu Prof. Özer Ozankaya’ya verdi.

Prof. Özer Ozankaya, Bodrum Rotary Kulübü tarafından kendisine verilen ödülü neden hak etmiş olabileceği ile ilgili kendisine soru sorduğunu ifade ederken bu yaşına kadar ülkesi adına yapmış olduğu tüm çalışmalar bir yana kendisinin kaleme aldığı Cumhuriyet Çınarı isimli kitap olabileceğini şu cümlelerle dile getirdi: “Mustafa Kemal’in bilimin gerekleri ile demokrasinin gereklerinin aynı şeyler olduğunu açıklayan projesini açıklayan bir kitaptır Cumhuriyet Çınarı. Ben haddim olmayarak diyorum ki bu ödülü Mustafa Kemal’in bu insanlık hizmetindeki uygarlık projesini açıklama yolundaki çabalarımla meslek yaşamımı geçirdiğim için hak ettiğimi düşünüyorum…”

AHLAKLI YEREL GAZETECİLER VURGUSU

Bodrum Rotary Genel Sekreteri Ayşe Mücella da bir diğer konuk gazeteci Fatih Bozoğlu’nun öz geçmişini okudu. Başkan Dilek Taşkıran Fora, gazeteci Fatih Bozoğlu'na Bodrum’a ve Türkiye’ye katkılarından dolayı teşekkür etti.

Rotary'nin 1 milyonu aşkın üyesi ile bütün dünyada örgütlenmiş önemli bir kulüp olduğunu kaydeden Fatih Bozoğlu, "Bu kulüple ilgili ‘kökü dışarda’ söyleminin ne demek olduğu ile ilgili araştırdığımda, Rotary’nin insanlık yararına çalıştığını gördüm. Rotary’nin doğru anlaşılması adına, yapılan çalışmalarını detaylı bir şekilde haberleştirmeye çalıştım. İnsanlar bilmediğine düşmandır. Ben bu onurlu ödülü Bodrum’da görev yapan yerel gazeteciler adına almak istiyorum. Yaygın basın yereldeki insanları tanımaz. Biz yerel gazeteciler haberin muhatapları ile bir aradayızdır. İnsanlarla yüz yüze olan bizler, akademik haber yazma sistemin dışına çıkmak zorundayız. Haberlerimizi yazarken yerel değerlere dokunmak ve korumak durumundayız. O nedenle yerel gazetecilik demokrasinin de, haberciliğin de kılcal damarları gibidir. Mesleğimi yaparken ustam Nezih Demirkent’in de bana gösterdiği gibi Anadolu gazeteciliği benim için hep birinci sırada yer aldı ve yerel gazeteci olmaktan her zaman gurur duydum. Bir diğer ustam da Can Pulak’tır ki kendisi sadece yerel gazetelere, tek kuruş almadan yazı yazmaktadır” dedi.

BODRUM DANS KULÜBÜ'NÜN 8 BİN 640 ÜYESİ VAR

1998 yılında Özel Bodrum Hastanesi’nde işe başlamak üzere Bodrum’a geldiğini kaydeden Dilek Taşkıran Fora, küçük yaşlardan bu yana halk oyunları oynadığını aynı tarihlerde Fatih Özvezneci ile yollarının kesiştiğini kaydetti. Fatih Özvezneci ödülü Bodrum Dans Kulübü’nün 122 gönüllü çalışanı ve 8 bin 640 üyesi adına aldığını kaydetti.

1988 yılından bu yana kesintisiz olarak verilen Bireysel ve Kurumsal Meslek Hizmet Ödülleri töreninin ardından dönem başkanı Diş Hekimi Dilek Taşkıran Fora günün anlam ve önemine dair ödül sahiplerine Bodrum Sağlık Vakfı engelli öğrencileri tarafından yapılan seramik plaketi takdim etti.

Ardından Bodrum Rotary Kulübü’ne yeni aday olan üyelerin tanıtımı yapıldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...