Kangal Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını 4 haziran cuma günü meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi. Blediye Başkanı Mehmet Öztürk başkanlığında toplanan meclisin gündeminde imar tadilatları, harçlar, belediye gelirleri gibi konular görüşüldü.
Toplantının açılış konuşmasını yapan belediye başkanı Mehmet Öztürk yapılan hizmetler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.
Adliye binasının taşınması konusuna değinen Öztürk, ilgili kurumlarla görüşmelerin devam ettiğini ve yakın bir zamanda adliye binasının yıkılarak yeni bir meydan düzenlemesi yapılacağını ifade etti. Parke taşı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Öztürk, karşıayak mahallesinde bu manada çok önemli mesafeler alındığını kaydetti. Öztürk, Parkeleme çalışmasında sezonu en iyi şekilde değerlendirmek için önemli bir gayret sarfedildiğini de söyledi. EÜAŞ sosyal sitesinin su gelirlerini teminat göstererek iller bankasından yeni kredi talep ettiklerini de kaydeden Öztürk, özebelsandan aldıkları parke taşlarını bu krediyle ödemeyi planladıklarını sözlerine ekledi. Stadyumun çimlenme çalışmalarının başladığını ancak festival tarihine yetişmesinin zor olduğunu ifade eden Öztürk, çimleme işlemi bittikten sonra sahanın çok daha fonksiyonel hale geleceğini belirtti.
Daha sonra gündem maddelerine geçilen toplantıda belediye fen işleri müdürü Nadir Nazik, Hürriyet mahallesinde Ahmet Göktaşa ait olan arsada yapılması talep edilen imar tadilatı hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.
Festival bölük parça yapılmasın
Meclis üyelerinden Engin Abuş, festival tarihinin yaklaştığını belirterek bu konudaki düşüncelerini meclis üyeleriyle paylaştı. Abuş, festivalin beldelere kaydırılmasının yanlışlığına vurgu yaparak üç gün boyunca ilçe merkezinde yoğunlaşılmasının doğru olduğunu belirtti. Beldeler şenlik yapacaksa daha sonraki haftalarda yapması gerektiğini, ray şenliği, kervansaray vs. derken Kangalın asıl değerlerinin göz ardı ediliğini ve ilçe merkezinin zayıflatıldığını ileri sürdü.
Başka konunun görüşülmediği meclis toplantısı tamamlanırken meclisin temmuz ayında tatil olduğu ifade edildi.
Meclis olağan üstü toplandı
Normal toplantısını 4 haziran cuma günü yapan belediye meclisi dört gün sonra olağan üstü toplandı. Kangal Devlet Hastanesinin çevre düzenleme çalışmalarının başlayacağı ndan, geçici olarak açılan yolun imar durumu görüşüldü. Gerekli imar tadilatının yapıldığı meclis toplantısında öngörülen değişiklik oy birliği ile kabul edildi.