Geçen hafta haberini vermiş olduğumuz felçli hasta Galip Yalçın ihtiyaç duyduğu akülü arabasına kavuştu.
Ankarada bulunan hemşehrisi Davut Demirkıran tarafından gönderilen akülü arabaya binen Yalçın, uzun süredir hayal ettiği akülü arabaya kavuşmuş olmanın mutluluğunu ifade ederek büyük sevinç yaşadığını ifade etti. Bundan böyle çarşıya-pazara kendi imkanlarıyla gidebileceğini belirten Yalçın, arabanın temin edilmesi noktasında gayret gösteren herkese teşekkürlerini ifade etti.
ARABA TAMAM ŞİMDİ SIRA EMEKLİLİKTE
Yalçının bundan sonraki hedefi ise şu ana kadar çalışmış olduğu işyerlerinden yatan sigorta primlerini toplatarak malülen emekli olabilmek... 1987 yılının başından 1993 yılının son ayına kadar Kangal belediyesinde çalıştığını söyleyen Yalçın, daha sonra Adana, Ankara ve İstanbulda çeşitli işyerlerinde çalıştığını, ancak sigorta primleri tam olarak yatmadığı için toplam 1200 günlük sigortasının çıktığını söylüyor. Yalçın, askerlik süresini saydırsa bile malülen emeklilik için gerekli olan 1800 günü bulamadığı için kalan süreyi borçlanarak emekli olmayı hedefliyor.
Başkan Öztürk ziyaret etti.
Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, felçli hasta Galip Yalçını evinde ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyaret esnasında başkan Öztürke sıkıntılarını anlatan Galip Yalçın, belediyede çalıştığı dönemlerde sigortasının tam yatmadığını, 6 yıl çalışmasına rağmen toplam 777 gün sigortasının çıktığını ifade etti. Bununla ilgili SGKdan gelen belgeyi başkan Öztürke veren Yalçın, konuyla ilgilenmesini talep etti.
Başkan Öztürk, konudan haberinin olduğunu ve bundan sonra daha detaylı bir şekilde ilgilenerek gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Başkan Öztürk, Yalçının malülen emekli olabilmesi için elinden gelen gayreti göstereceğini ifade ederek evden ayrıldı.