reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Akif İNAN Sivas ta da anıldı

Akif İNAN Sivas ta da anıldı

AKİF İNAN’A SİVAS’TA ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

“Kim demiş her şeyin bitişi ölüm

Destanlar yayılır mezarımızdan”

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Memur-Sen Sivas İl Temsilciliğince Atatürk Kültür Merkezi nde düzenlenen "Mehmet Akif İnan ı Anma" programında yaptığı konuşmada, İnan ın ölümünün 12. yıl dönümünde ülkesine ve milletine yaptığı hizmetlerle anıldığını söyledi.

Onun yolundan giden öğrencilerinin hizmet sendikası kervanını her geçen gün giderek büyüterek bugünlere getirdiğini kaydeden Memiş, "Sendikacılığı Türkiye de ilk kez toplum ve toplumun değerleriyle buluşturan şahsiyet olmuştur. Sendikacılıkta iyiliği, mazlumun sesi olmayı, zalime karşı dik durmayı, hakkın savunuculuğunu ve sendikacılıkta emeğin, alın terinin temsilcisi olmayı bizzat yaşayarak öğretmiştir" dedi.

İnan ın kardeşi Ahmet İnan ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar da program kapsamında düzenlenen panelde İnan hakkında bilgiler verdi.

Ahmet İnan, ağabeyinin şair, yazar, öğretmen, eğitimci, fikir adamı, sendikacı ve ağabey olduğunu belirterek, "Hem ağalık vasfı üzerinde bulunan, hem de beylik vasfını taşıyan bir kişi. Himaye eden, koruyan, kollayan bir ağalık. Beylik ise kendi kişisel yapısında bulunan o davranış biçimi. Bütün bu vasıfların dışında bana kalırsanız en önemli vasfı inandığı davasıydı. Dik duruşu, tavizsiz oluşu ve bütün hal hareketiyle aksiyon, eylem insanıydı" diye konuştu.

Mahmut Kaçar ise Türkiye nin dört bir yanında Mehmet Akif İnan ın yetiştirdiği talebelerin kendisini anmak için çok yoğun bir faaliyet içerisinde olduklarını ifade etti.

Slayt gösterisiyle Mehmet Akif İnan ın hayatının da anlatıldığı programa, Sivas Valisi Ali Kolat da katıldı

Şehir Gazeli

Her eylem yeniden diriltir beni

Nehirler düşlerim göl kenarında

Ey deprem gel yetiş bu şehirlerin

doğayı çarptıran konumlarına

Doğ ey güneş erit taştan adamı

Ve kurut taşları diken elleri

Babamın gölgesi koruyor beni

Oh ne güzel şehir bu eski şehir

Dönüştür ey kalbim bahçeli eve

Anlamı ezen o makineleri

Kurtuluş haberi olsun dünyaya

Ayırma üstümden bir an gölgeni

M. Akif İNAN

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...