reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem 23 Nisan kutlamaları yağmur altında kutlandı

23 Nisan kutlamaları yağmur altında kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nın 91. yıldönümü yağmurlu havaya rağmen coşkuyla kutlandı.

23 Nisan kutlama programı saat 09.00 da ilçe meydanındaki Atatürk Anıtı na Çelenk sunma töreni ile başladı. Kaymakam İsmail Altan Demirayak, garnizon komutanı Haldun Lüleci, belediye başkanı Mehmet Öztürk, cumhuriyet savcısı Mehmet Çolak, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı nın okunmasının ardından protokol sırasına göre Atatürk Anıtı na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Buradaki çelenk törenin ardından etkinlikler Kangal Öğretmenevi bahçesinde devam etti. Programın sunuculuğunu Ayhan Erkan İ.Ö.O. öğretmenlerinden Mustafa Doğan ve Dilek Doğan yaparken tören açılış konuşmasını Milli eğitim Müdürü Hasan Yıldırım yaptı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı iseAtatürk İ.Ö.O. sosyal bilgiler öğretmeni Hülya İğdeli gerçekleştirdi.

Daha sonra Kaymakam İsmail altan Demijrayak, Garnizon Komutanı Haldın Lüleci ve Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, tören alanını gezerek öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.

Öğretmenevi bahçesinin belediye tarafından parke taşı yapılması öğrenciler başta olmak üzere herkesi memnun etti. Daha önceki yıllarda çamur ve toz içinde gösteri yapmaya çalışan öğrenciler bu yıl daha düzgün bir zemine kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar. Öğrenciler zeminin yapılmasından duymuş oldukları memnuniyeti kaymakam İsmail Altan Demirayak ve belediye başkanı Mehmet Öztürk’e çiçek sunarak ifade ettiler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nda çocuklar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. özellikle okulların ana sınıfı ve Kangal Anaokulu öğrencilerinin yapmış olduğu gösteriler büyük ilgi gördü. Gösterilerde görev alan çocuklarını daha yakından seyredebilmek için sahanın ortasına kadar ilerleyen veli ve öğrenci yakınları kamera ve fotoğraf makinalarıyla kayıt altına almaya çalıştılar.

Bir süre yağmur altında devam eden programın sonlarına doğru yağmurun sağanak halde yapması sonucu bazı etkinlikler yapılamadı. Haftalarca hazırlık yapan folklor ekibide gösterilerini yapamadan alandan ayrılmak zorunda kaldılar. Diğer yandan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödül törenide yapılamadı. Program sadece bando ve flama ekibinin alelacele yapmış olduğu geçit töreniyle son buldu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...