reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Genel WhatsApp'a rakip geliyor! XChat'in resmi çıkış tarihi duyuruldu

WhatsApp'a rakip geliyor! XChat'in resmi çıkış tarihi duyuruldu

X platformunun bağımsız mesajlaşma uygulaması XChat’in çıkış tarihi netleşti. Yapılan açıklamaya göre uygulama, 17 Nisan itibarıyla ilk olarak iOS kullanıcıları için indirilebilir olacak.

MUHABİR: Haber Merkezi

WhatsApp'a rakip geliyor! XChat'in resmi çıkış tarihi duyuruldu

 Android sürümünün ise kısa süre içinde yayınlanması bekleniyor.

X bünyesinde geliştirilen XChat, platformun “her şey uygulaması” vizyonunun önemli bir parçası olarak görülüyor. Ana uygulamadan bağımsız çalışan yeni mesajlaşma servisi, kullanıcıların daha sade ve odaklanmış bir iletişim deneyimi yaşamasını hedefliyor.

Messenger benzeri yeni strateji

XChat’in, sosyal medya platformlarının mesajlaşma servislerini ayrı bir uygulamaya taşıma stratejisine benzer şekilde geliştirildiği ifade ediliyor. Bu yaklaşımın, özellikle kullanıcı deneyimini sadeleştirmek ve mesajlaşma trafiğini ana akıştan ayırmak amacı taşıdığı belirtiliyor.

Uygulamanın reklamsız yapıda olması ve daha kişisel bir iletişim alanı sunması öne çıkan özellikler arasında yer alıyor. Bu yönüyle XChat, doğrudan WhatsApp ve benzeri mesajlaşma uygulamalarına rakip olarak konumlandırılıyor.

Gizlilik ve veri tartışmaları

Her ne kadar tanıtımlarda uçtan uca şifreleme vurgusu yapılsa da, uygulamanın veri toplama politikaları tartışma konusu oldu. App Store bilgilerinde XChat’in; konum, rehber, arama geçmişi ve cihaz kimliği gibi bazı verileri kullanıcıyla ilişkilendirebileceği ifade ediliyor. Bu durum, gizlilik konusunda soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Android sürümü yolda

İlk aşamada yalnızca iOS ve iPadOS kullanıcılarına sunulacak olan XChat’in, Android versiyonunun da yakın zamanda yayınlanması planlanıyor. Uygulamanın, Elon Musk’ın “her şey uygulaması” hedefi doğrultusunda X ekosistemini genişletmesi bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...