Sivas Dahil 45 İlde Uyuşturucu Operasyonu: 352 Gözaltı
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, uzun süredir sürdürülen saha araştırmaları, analiz ve takip faaliyetleri sonucunda geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.
Yapılan incelemelerde, şüphelilerin yurt dışından kargo yoluyla temin ettikleri skunk tohumlarını Türkiye genelinde satışa sundukları belirlendi. Adana'dan İstanbul'a, İzmir'den Sivas'a kadar 45 ilde yürütülen teknik ve fiziki takip çalışmalarıyla şüphelilerin faaliyetleri tek tek tespit edilerek delillendirildi.
Eş zamanlı baskınlarda 352 şüpheli yakalanırken, operasyonlarda toplam 132 kilogram çeşitli uyuşturucu madde, çok sayıda uyuşturucu hap, uyuşturucu kullanımında kullanılan aparatlar ile hassas teraziler ele geçirildi.
Yetkililer, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, benzer operasyonların ülke genelinde devam edeceğini ifade etti.