reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23
sivas360 Genel İnönü Bulvarı’nda Görülmemiş Kalabalık! Belediye Başkanı Adem Uzun da Sıraya Girdi!

İnönü Bulvarı’nda Görülmemiş Kalabalık! Belediye Başkanı Adem Uzun da Sıraya Girdi!

Sivas'ta Uluslararası Ravza Derneği tarafından Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen programda, Belediye Başkanı Adem Uzun'un katılımıyla vatandaşlara aşure ikram edildi.

MUHABİR: Musaattin Oflaz

Sivas'ta Bereket Kazanı Kaynadı: Binlerce Vatandaşa Aşure İkram Edildi!

Sivas’ta Muharrem ayının manevi atmosferi, düzenlenen anlamlı bir paylaşımla taçlandı. Uluslararası Ravza Derneği tarafından geleneksel hale getirilen aşure dağıtım programı, bu yıl da Sivas halkından yoğun ilgi gördü. Kent meydanında kurulan stantlarda binlerce vatandaşa aşure ikram edildi.

Protokol ve Vatandaşlar İnönü Bulvarı’nda Buluştu

İnönü Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen aşure ikram programına Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Hakan Sezerer, Uluslararası Ravza Derneği Başkanı Abdullah Ağbektaş, dernek yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dualarla başlayan etkinlikte, dev kazanlarda hazırlanan aşureler protokol üyeleri tarafından vatandaşlara tek tek ikram edildi.

"Kerbela’nın Acısını Yüreklerimizde Hissediyoruz"

Programda konuşan Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, Muharrem ayının İslam alemi için taşıdığı derin manaya dikkat çekti. Paylaşma kültürünün önemini vurgulayan Başkan Uzun, şu ifadeleri kullandı:

"Muharrem ayı; birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve paylaşmanın en güzel simgesidir. Bu mübarek günlerde bir araya gelerek birlikteliğimizi pekiştiriyoruz. Tabii bu ay, aynı zamanda İslam tarihinin en büyük acılarından biri olan Kerbela olayını da içinde barındırır. Kerbela'nın acısını hala ilk günkü gibi yüreklerimizde hissediyoruz. Bu anlamlı programı düzenleyerek Sivaslı hemşehrilerimizle bizleri buluşturan Uluslararası Ravza Derneği’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Uluslararası Ravza Derneği Başkanı Abdullah Ağbektaş ise dernek olarak insani yardım faaliyetlerinin yanında kültürel ve manevi değerleri de yaşatmaya gayret ettiklerini belirterek, "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz aşure ikramıyla, Muharrem ayının bereketini hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. Katılan tüm konuklarımıza teşekkür ederiz" dedi.

40 Farklı Malzemeli Aşure İçin Metrelerce Kuyruk

Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem'in simgesi niteliğindeki aşure, dernek aşçıları tarafından tam 40 farklı malzeme kullanılarak özenle hazırlandı. Dağıtım saatinin gelmesiyle birlikte, İnönü Bulvarı üzerinde aşure almak isteyen Sivaslı vatandaşlar metrelerce uzayan kuyruklar oluşturdu. Renkli ve samimi görüntülerin sahne olduğu program, yapılan duaların ardından son buldu.

Sivas 360 ekibi olarak tüm hemşehrilerimizin Muharrem ayını tebrik eder, paylaşılan aşurelerin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını dileriz.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...