reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
4
sivas360 Eğitim Tarih ve Medeniyet Projesi: Sınırda Fetih, Kentte Medeniyet

Tarih ve Medeniyet Projesi: Sınırda Fetih, Kentte Medeniyet

GSB ve EBYÜ iş birliğiyle yürütülen "Sınırda Fetih, Kentte Medeniyet İnşası" projesi kapsamında gençler Kemaliye ve Kars'ı yerinde inceledi.

Haberleri
KAYNAK: İHA
MUHABİR: Haber Merkezi

Gençler Medeniyet Mirasını Yerinde Keşfetti: Proje Bitti

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Erzincan Gençlik Merkezleri tarafından desteklenen "Sınırda Fetih, Kentte Medeniyet İnşası" projesi tamamlandı. ÜNİDES kapsamında desteklenen ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Tarih Farkındalığı Kulübü tarafından yürütülen proje kapsamında gençler, tarihi ve kültürel mirası yerinde inceleme fırsatı buldu.


Projenin ilk aşamasında Kemaliye’nin (Eğin) tarihi ile Ebu Sehl Numan Efendi’nin mirasının ele alındığı panel ve kültür gezisi düzenlendi. İkinci etapta ise katılımcılar, serhat şehri Kars’ta gerçekleştirilen programda bölgenin tarihi geçmişi ve kültürel dokusu hakkında bilgi aldı. Yetkililer, proje kapsamında gençlerin tarih bilincinin güçlendirilmesinin ve medeniyet mirasının yerinde tanıtılmasının amaçlandığını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...