Sivaslı Gençler Erasmus+ Projesiyle Ohrid’de Türkiye’yi Temsil Etti
Kuzey Makedonya’da faaliyet gösteren Morena NGA tarafından yürütülen proje, Avrupa Birliği ve Kuzey Makedonya Ulusal Ajansı tarafından finanse edildi. Projede Kuzey Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Malta, İspanya, Romanya ve Türkiye’den toplam 35 genç ve gençlik çalışanı bir araya geldi.
Eğitim programında katılımcılara Erasmus+ fırsatları, sağlıklı ve hareketli yaşam, gençlik çalışmaları ve kültürlerarası öğrenme konularında çeşitli eğitim ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden gelen katılımcılar, kendi ülkelerine ait dansları, folklorik değerleri ve kültürel zenginlikleri de tanıtma fırsatı buldu.
Projenin renkli etkinliklerinden biri ise her akşam düzenlenen kültür geceleri oldu. Türk Gecesi kapsamında Türkiye’ye özgü geleneksel danslar, yöresel lezzetler ile kültürel ve tarihî değerler uluslararası katılımcılara tanıtıldı.
Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, uluslararası projelerin gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirterek, yurt dışında Türkiye’yi ve Sivas’ı temsil eden gençleri ve personeli tebrik etti. Ertem, önümüzdeki dönemde Sivaslı gençlerin farklı Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilecek projelerde daha fazla yer almasını hedeflediklerini ifade etti.
Projeye gençlik lideri olarak katılan Başak Başpınar, farklı ülkelerin kültürlerini tanımanın, yeni bakış açıları kazanmanın ve gençlik çalışmalarında uygulanabilecek farklı yöntemleri keşfetmenin kendisi için önemli bir deneyim olduğunu söyledi.
Programa gönüllü genç olarak katılan Riyat Çağlar ise projenin ilk yurt dışı deneyimi olduğunu belirtti. Çağlar, farklı ülkelerden gençlerle birlikte öğrenmenin ve ortak çalışmalar gerçekleştirmenin kendisine önemli kazanımlar sağladığını ifade ederek, kendisine bu fırsatın sunulmasında emeği bulunan Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem ile proje koordinatörü Muhammed Selvi’ye teşekkür etti.
Sivaslı gençlerin katıldığı Erasmus+ projesi, gençlerin uluslararası deneyim kazanmasının yanı sıra Türkiye ve Sivas’ın kültürel değerlerinin farklı ülkelerden katılımcılara tanıtılmasına da katkı sağladı.