Eskişehir'de Okul Kütüphaneleri İçin Yeni Adım!
Eskişehir'de öğrencilerin bilgi kaynaklarına daha kolay ulaşmasını sağlamak ve okul kütüphanelerinin kullanımını geliştirmek amacıyla önemli bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan Kütüphanelerde İş Birliği Protokolü kapsamında düzenlenen toplantıda, öğretmenlere ve okul yöneticilerine kütüphane hizmetleri hakkında bilgi verildi.
Öğretmenler ve Okul Yöneticileri Bir Araya Geldi

Eskişehir'in merkez ilçelerinde görev yapan öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik düzenlenen programa, Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile İl Halk Kütüphanesi yetkilileri katıldı.
Toplantıda okul kütüphanelerinin işleyişi, mevcut hizmetlerin etkin kullanılması ve öğrencilere sunulan bilgi kaynaklarının değerlendirilmesi konuları ele alındı.
Katılımcılara özellikle okul kütüphaneleri otomasyon sisteminin kullanımına ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.
Dijital sistemlerin kütüphane hizmetlerinde sağladığı kolaylıklar ve öğrencilerin kaynaklara erişim süreçleri üzerinde duruldu.
Okul ve Halk Kütüphaneleri Arasındaki İş Birliği Güçlendirilecek
Toplantının önemli gündem maddelerinden birini de okul kütüphaneleri ile halk kütüphaneleri arasındaki koordinasyon oluşturdu.
İki bakanlık arasında imzalanan protokol doğrultusunda, eğitim kurumlarının halk kütüphanelerinin sunduğu imkânlardan daha etkin yararlanmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi.
Öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin kütüphane hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmasının, öğrencilerin okuma ve araştırma faaliyetlerine katkı sağlaması amaçlanıyor.
Öğrencilerin Bilgiye Erişimi Desteklenecek

Eskişehir'de gerçekleştirilen toplantıda, öğrencilerin yalnızca ders kitaplarıyla sınırlı kalmadan farklı bilgi kaynaklarına ulaşmalarının önemi vurgulandı.
Kütüphanelerin eğitim sürecindeki rolünün güçlendirilmesi, öğrencilerin araştırma alışkanlıklarının geliştirilmesi ve mevcut kaynakların daha verimli değerlendirilmesi hedefleniyor.
Toplantıda ayrıca halk kütüphanelerinin çalışma sistemi hakkında öğretmenlere bilgi aktarıldı.
Bakanlıklar arasındaki iş birliğinin Eskişehir'deki eğitim kurumlarında daha etkin uygulanması için gerçekleştirilen toplantı, öğretmen ve yöneticilerin bilgilendirilmesiyle tamamlandı.