reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23
sivas360 Asayiş Parayı Alınca Aşağı İndi! Türkiye’yi İl İl Gezip Aynı Yöntemle Herkesi Kandırmış!

Parayı Alınca Aşağı İndi! Türkiye’yi İl İl Gezip Aynı Yöntemle Herkesi Kandırmış!

Kocaeli İzmit'teki bir AVM'de intihar girişiminde bulunan İbrahim A.'nın, memlekete dönme bahanesiyle para topladığı ve birçok ilde aynı yöntemi kullandığı ortaya çıktı.

KAYNAK: İHA

İzmit’te AVM Çatısında İntihar Tiyatrosu: İl İl Gezip Aynı Yöntemle Para Topluyormuş!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir alışveriş merkezinin yangın merdivenlerine çıkarak intihar girişiminde bulunan şahıs, polis ekiplerinin ve vatandaşların yoğun çabasıyla ikna edilerek aşağı indirildi. "Memleketime dönecek param yok" diyerek duygu sömürüsü yapan ve vatandaşların aralarında topladığı parayı aldıktan sonra teslim olan şahsın, Türkiye'nin birçok farklı ilinde aynı senaryoyla defalarca sahte intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Vatandaşlar Aralarında Para Topladı

Olay, akşam saat 18.45 sıralarında İzmit sahil şeridinde bulunan NCity Alışveriş Merkezi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, AVM'nin dış kısmındaki yangın merdivenlerinin en üst noktasına çıkan bir şahsın atlayacağını söylemesi üzerine çevredekiler büyük panik yaşadı. İhbar üzerine bölgeye kısa sürede itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri şahsın atlama ihtimaline karşı aşağıda hava yastığı açarak geniş güvenlik önlemleri alırken, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli uzman bir müzakereci başkomiser şahsı ikna etmek üzere yukarı çıktı. Bu sırada yukarıdaki şahıs, ekonomik sıkıntı çektiğini ve memleketine dönmek için hiç parasının bulunmadığını iddia ederek ağlamaya başladı. Aşağıda korkuyla olayı izleyen duyarlı vatandaşlar, şahsın durumuna üzülerek kendi aralarında nakit para topladı ve ikna sürecine destek olmak amacıyla parayı yukarı ulaştırdı. Parayı alan şahıs, müzakereci polisin de telkinleriyle eylemine son vererek merdivenlerden güvenli şekilde aşağı indirildi.

Mersin, İzmir, İstanbul... Profesyonel Çıkarcı Çıktı!

Polis merkezine götürülen şahsın parmak izi ve kimlik sorgulamasında ezber bozan gerçekler gün yüzüne çıktı. İntihar girişiminde bulunan şahsın İbrahim A. olduğu ve bu tehlikeli eylemi adeta bir geçim kapısı haline getirdiği saptandı.

Yapılan incelemelerde İbrahim A.'nın daha önce Mersin, İzmir, İstanbul ve Sakarya'nın Karasu ilçesi başta olmak üzere Türkiye'nin birçok farklı şehrinde yüksek binalara, köprülere ve AVM çatılarına çıktığı belirlendi. Her gittiği şehirde "ekonomik kriz içindeyim, borcum var, memleketime gidemiyorum" gibi benzer iddialarla duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan ve kurumlardan para kopardığı öğrenilen şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...