Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
sivas360 Asayiş Malatya’da cinayet davası 2 Kasım’a ertelendi

Malatya’da cinayet davası 2 Kasım’a ertelendi

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 40 yaşındaki H.K.'nin bıçaklanmasının ardından hayatını kaybettiği olaya ilişkin davada önemli bir gelişme yaşandı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 40 yaşındaki H.K.'nin bıçaklanmasının ardından hayatını kaybettiği olaya ilişkin davada önemli bir gelişme yaşandı.

KAYNAK: İHA
Malatya’da cinayet davası 2 Kasım’a ertelendi

Malatya’da cinayet davası 2 Kasım’a ertelendi

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 40 yaşındaki H.K.'nin bıçaklanmasının ardından hayatını kaybettiği olaya ilişkin davada önemli bir gelişme yaşandı. Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, kasten öldürme suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık D.K.'nin tutukluluk halinin devamına karar verildi. Sanık D.K. tahliyesini talep ederken, suç delillerini gizleme suçlamasıyla tutuksuz yargılanan O.G. ise beraatini istedi. Mahkeme heyeti, tarafların esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine ve dosyadaki görüntülerin bir sonraki duruşmada izlenmesine hükmetti. Kamuoyunun dikkatini çeken davanın bir sonraki duruşması 2 Kasım 2026 tarihine ertelendi.

Battalgazi'de Tek Bıçak Darbesiyle Hayatını Kaybetmişti

Olay, 18 Haziran 2025 tarihinde Malatya'nın Battalgazi ilçesi Hacıabdi Mahallesi Hasanbey Caddesi Nakkaş Sokak'ta meydana geldi.

İddiaya göre, 32 yaşındaki D.K. ile erkek arkadaşı olduğu belirtilen 40 yaşındaki H.K. arasında kavga çıktı.

Kavga sırasında H.K., sağ bacağından aldığı tek bıçak darbesi sonucunda hayatını kaybetti.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında D.K. hakkında kasten öldürme, O.G. hakkında ise suç delillerini gizleme suçlamasıyla dava açıldı.

Mahkemede Tahliye ve Beraat Talepleri

Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık D.K., tutuksuz sanık O.G. ve tarafların avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, sunduğu mütalaada D.K.'nin tutukluluk halinin devamını talep etti.

Müşteki avukatı da tutukluluğun sürmesini isterken, mütalaaya karşı ayrıntılı açıklama yapmak üzere süre talebinde bulundu.

Duruşmada söz alan D.K. tahliye edilmesini, O.G. ise beraatini istedi.

Duruşma 2 Kasım'a Ertelendi

Mahkeme heyeti, tarafların esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları amacıyla ek süre verilmesini kararlaştırdı.

Ayrıca dosyada bulunan görüntü kayıtlarının bir sonraki duruşmada izlenmesine hükmedildi.

Tutuklu sanık D.K.'nin tutukluluk halinin devamına karar verilirken duruşma 2 Kasım 2026 tarihine ertelendi.

Davada henüz nihai hüküm verilmedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız