Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku: Tahminim kızımın kemikleri yakıldı
Cinayet şüphesiyle genişletilen soruşturma kapsamında 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 13 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Yapılan işlemler sonucunda şüphelilerden 10’u tutuklanırken, 3 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmişti. Soruşturma sürecinde son olarak, dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel’in de tutuklanmasıyla dosyada yeni bir aşamaya geçildi.
“Kızımın Bir Mezarı Olsun”
Adliye önünde açıklamalarda bulunan Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, adalet çağrısını yineledi. Acılı anne, kızının akıbetine ilişkin endişelerini dile getirerek, cenazesine ulaşmak istediğini ifade etti.
Kızının artık bir mezarının olmasını istediğini belirten Bedriye Doku, sürece dair inancını koruduğunu vurguladı. Açıklamasında, olayın aydınlatılması ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini dile getiren Doku, adaletin sağlanmasının benzer olayların önüne geçeceğini söyledi.
Adalet Vurgusu
Soruşturmanın titizlikle yürütülmesini isteyen anne Doku, yetkililere ve yargı mensuplarına seslenerek vicdanlı bir süreç beklentisini dile getirdi. Türkiye genelinde büyük yankı uyandıran olayda, kamuoyu gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürüyor.