Fırtına Gaziantep’i vurdu: Hastane cephesi zarar gördü
Gaziantep’te öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağış ve şiddetli fırtına, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Kısa sürede etkisini artıran yağış ve rüzgar, birçok noktada maddi hasara yol açtı.
Meteorolojik uyarıların ardından başlayan sağanak, özellikle şehir merkezinde etkili olurken, şiddetli rüzgarla birlikte bazı binaların çatıları uçtu. Vatandaşlar ani bastıran yağışa hazırlıksız yakalanırken, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.
Fırtınadan en çok etkilenen yapılardan biri ise Bossan Hastanesi oldu. Şiddetli rüzgar nedeniyle hastanenin dış cephesinde bulunan yalıtım kaplaması zarar gördü. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, binada maddi hasar meydana geldi.
Kent genelinde birçok noktada ağaçların devrildiği ve bazı araçlarda hasar oluştuğu bildirildi. İhbarlar üzerine belediye ve itfaiye ekipleri, olumsuzluk yaşanan bölgelere sevk edilerek temizlik ve onarım çalışmalarına başladı.
Yetkililer, ani hava değişimlerine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirterek özellikle fırtına ve sağanak sırasında açık alanlardan uzak durulması uyarısında bulundu.
Gaziantep’te etkili olan yağışın ilerleyen saatlerde etkisini azaltması beklenirken, ekiplerin kent genelindeki hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.