Muğla Fethiye’de Korkutan Orman Yangını: Havadan Ve Karadan Müdahale Sürüyor!
Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Nif Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda söndürme ekibi sevk edildi.
Edinilen bilgilere göre, Fethiye'nin Nif Mahallesi sınırlarında bulunan ormanlık alanda henüz çıkış sebebi tespit edilemeyen alevler kısa sürede yayıldı. Alev ve dumanları fark eden çevredekiler durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
Ekipler Teyakkuza Geçti
İhbarın ardından bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arazözler ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yönlendirildi. Olay yerine hızla ulaşan karadaki ekipler alevlerin daha geniş bir alana yayılmasını önlemek için yoğun bir çalışma başlattı.
Hava Araçlarından Aralıksız Sortiler
Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangını kontrol altına alabilmek amacıyla söndürme helikopterleri ve uçakları da devreye girdi. Hava araçları bölgeye peş peşe sortiler yaparak yangın noktalarına su bırakıyor.
Ekiplerin alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan başlattığı koordineli söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor.