reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Yaşam Yozgat’ta üç bacaklı kuzu hayrete düşürdü

Yozgat’ta üç bacaklı kuzu hayrete düşürdü

Yozgat’ta üç bacaklı bir kuzu dünyaya geldi. İlk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyleyen besici Muharrem Yalçın, bu durumu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hayvanlara uygulanan aşılara bağladı.

KAYNAK: İHA

Yozgat’ta üç bacaklı bir kuzu dünyaya geldi. İlk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyleyen besici Muharrem Yalçın, bu durumu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hayvanlara uygulanan aşılara bağladı.

Yozgat’ın Mehmet Efendi Hulusi Mahallesi’nde besicilikle uğraşan 57 yaşındaki Muharrem Yalçın’ın ahırındaki bir koyun, bugün sabah saat 08.00 sularında sol ön bacağı olmayan üç ayaklı bir kuzu dünyaya getirdi. Uzun zamandır hayvan yetiştiriciliği ile uğraştığını belirten Yalçın, ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını ve son yıllarda gerçekleşen üç ayaklı, sakat ve ölü hayvan doğumlarının kendilerini tedirgin ettiğini söyledi. Kuzunun ayağı dışında gelişiminin normal olduğunu ifade eden Yalçın, bu durumun Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hayvanlara uygulanan aşı politikasından kaynaklandığını iddia etti.

50 yıldır hayvancılıkla uğraştığını ve böyle bir olayın ilk kez başlarına geldiğini söyleyen Yalçın,

“Bugün sabah koyunum üç bacaklı kuzuladı. Bu durum bilinmedik aşılardan dolayı oluyor. Aşıları getiriyorlar milletin hayvanına vuruyorlar, sonra da hayvanlar sakat doğuyor. Bizim Yozgat deneme tahtası gibi, bilinmedik aşıları getiriyorlar, vuruyorlar gidiyorlar. Sonra da kiminin buzağısı ölüyor, kiminin de kuzusu böyle sakat oluyor. Çünkü Tarım İl Müdürlüğü de yaptırdığı aşıyı bilmiyor. Bu durum aşıdan kaynaklanıyor. Bu kuzu büyümez, böylece kalır elimizde, telef olur. Ayağa kalkıp süt bile içemiyor hayvan. İleride ölür bu kuzu. Yazık bizlere, mağdur oluyoruz”

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...