reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Yaşam Yozgat'ta Kar Yağı Kenti Beyaza Bürüdü: Vatandaşlar Karın Miktarını Değerlendirdi

Yozgat'ta Kar Yağı Kenti Beyaza Bürüdü: Vatandaşlar Karın Miktarını Değerlendirdi

Yozgat’ta gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, kentin yüksek kesimlerini beyaza bürürken erken çiçek açan meyve ağaçları da kar altında kaldı.

KAYNAK: İHA

Yozgat’ta gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, kentin yüksek kesimlerini beyaza bürürken erken çiçek açan meyve ağaçları da kar altında kaldı.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden Yozgat’ta gece saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam etti. Yozgatlılar güne beyaz örtü ile merhaba dedi. Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı Milli Parkında ise seyirlik manzaralar oluştu. Kentin yüksek kesimlerine kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Erken çiçek açan badem ve kayısı ağaçları ise kar altında kaldı.

" Nevruz başlangıçları çok sıcak olurdu"

Kar yağışına sevindiğini söyleyen vatandaşlardan Yaşar Özer,

“Normalde Nevruz başlangıçları çok sıcak olurdu, kutlamalar ise dışarıda ateş yakılarak yapılırdı. Maalesef bu sene kapalı alanda yapıldı. Havalar çok soğuk oldu. Çok fazla kar yağmadı, su yok diye üzülüyorduk, inşallah daha fazla yağar da çiftçilerimiz de sevinir. Badem ağaçları da çiçek açmıştı, kar altında kaldı. İster istemez o ağaçları da soğuk vuracak”

dedi.

Bekledikleri karın yağmadığını söyleyen Beşir Koçak ise,

“40 santimetre kar yağmalı ki araziye, çiftçiye faydası olsun. Eski zamanlara oranla çok az, kırağı şeklinde yağıp geçiyor”

şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...