reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Yaşam Tuzlugöl'de Ev Bulmak Neredeyse İmkansız! Muhtar Yıldırım Kiracıları Uyardı: Yüksek Fiyatlı Evleri Tutmayın!

Tuzlugöl'de Ev Bulmak Neredeyse İmkansız! Muhtar Yıldırım Kiracıları Uyardı: Yüksek Fiyatlı Evleri Tutmayın!

Sivas'ın Tuzlugöl Mahallesi'nde kiralık ev bulmak neredeyse imkansızlaştı. Son zamanlarda nüfusu hızla artan mahallede kiralık ev sıkıntısı tavan yaptı. Mahalle sakinleri ev bulmakta zorlanırken, ev sahipleri ise kira fiyatlarını fahiş şekilde artırıyor. Bu duruma çare arayan Muhtar İsmet Yıldırım, cep telefonunda "kiralık ev arayanlar" listesi oluşturdu.

KAYNAK: İHA

Sivas’ın Tuzlugöl Mahallesi’nde kiralık ev kalmadı. Kiralık ev arayanlar için telefonunda liste oluşturan mahalle muhtarı İsmet Yıldırım, yüksek fiyatlı ev kiralarına karşı da mahalle sakinlerini uyardı.

Sivas’ta yaklaşık 10 bin nüfuslu Tuzlugöl Mahallesi’nde kiralık ev bulmak nedereyse imkansızlaştı. Şişirilmiş kira fiyatlarına karşı mahalle sakinlerini uyaran muhtar İsmet Yıldırım, artık kiralık ev arayanlar için cep telefonunda liste yaptığını ve şu an sırada 18 kişinin olduğunu söyledi. Yaptığı bu listeyle hem ev sahiplerine hem de ev arayan kiracılara yardımcı olmaya çalışan Yıldırım, “Biri fiyatı yükseltince diğerleri de yükseltiyor. Tutturduklarına veriyorlar. Buradan mahalle sakinlerine de sesleniyorum. Yüksek fiyattaki kiralık evleri tutmayın” uyarısında bulundu.

‘Kiralık ev arayanlar’ listesi yaptı

Son günlerde mahallede kiralık ev kalmadığını ve vatandaşın problem yaşadığını belirten Yıldırım,

“Tuzlugöl Mahallesi son zamanlarda nüfusu hızla artan mahalleler arasında yer alıyor. Artık cep telefonumda notlar kısmında ‘kiralık ev arayanlar’ listesi oluşturdum. Bu liste her geçen gün artış gösteriyor. Yaklaşık 20 kişi vardı, bir ay içerisinde iki kişiye bulabildim. Burada insanlar birbirleriyle yakinen komşuluk içerisinde bulunabiliyor. Bu mahallenin tercih edilmesindeki en büyük etken bu. Son günlerde mahalle olarak en çok sıkıntı yaşadığımız konu kiralık ev konusu. Telefonum çalıyor açıyorum, vatandaş soruyor ’Kiralık ev var mı?’ Ne cevap vereceğimi bilemiyorum, çünkü kiralık ev yok. Fakat ’Sizi de kiralık ev arayanlar listesine ekleyebilirim’ diyorum. Ev arayanları gördükçe, duydukça artık ciğerim sızlıyor. Çünkü yeni evlenecek genç çiftler geliyor, ’Ev var mı?’ diyor ama maalesef ki cevap yine yok”

şeklinde konuştu.

Ev sahipleri memurları tercih ediyor

Bazı ev sahiplerinin evlerini ısrarla devlet memuruna vermek istediğini söyleyen Yıldırım,

“Bir gün mahalleyi gezip ev var mı diye bakmak istedim. Bir tane dört katlı apartmanın en üst katında bir daire buldum. Apartmanda asansör de yok. Vatandaş olarak ev sahibini aradım. Ev sahibi hemen bana ısrarla ’Ben evimi devlet memuruna vereceğim’ dedi. Memur olan kira ödüyor da memur olmayan kira ödemiyor mu? Ben buna asla katılmıyorum. Buradan mahalle sakinlerine de sesleniyorum. Yüksek fiyattaki kiralık evleri tutmayın. Biri fiyatı yükseltince diğerleri de yükseltiyor. Tutturduklarına veriyorlar. Asgari ücretle çalışan biri 15-16 bin lira kira öderse sonra nasıl geçinecek? Biraz da vicdanlı olmak lazım”

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...