reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Yaşam Türkiye'den Filipinler'e Dev Destek: 900 Hasta İçin İlaç, 100 Engelli İçin Tekerlekli Sandalye

Türkiye'den Filipinler'e Dev Destek: 900 Hasta İçin İlaç, 100 Engelli İçin Tekerlekli Sandalye

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filipinler'de sağlık sorunları yaşayan ihtiyaç sahiplerine büyük bir destek sağladı. TİKA'nın Marikina Şehri Belediyesi ile yürüttüğü proje kapsamında, hipertansiyon ve şeker hastalığı tedavisi gören 900 hasta için ilaç temin edilirken, 100 engelli birey için de tekerlekli sandalye dağıtıldı.

KAYNAK: İHA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filipinler’de yaygın olan hipertansiyon ve şeker hastalığı tedavisi gören ihtiyaç sahibi 900 hasta için ilaç, 100 engelli birey için ise tekerlekli sandalye temin etti.

TİKA’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TİKA ve Marikina Şehri Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında, Filipinler’de yaygın olan hipertansiyon ve şeker hastalığı tedavisi gören ihtiyaç sahibi 900 hasta için ilaç, 100 engelli birey için ise tekerlekli sandalye temin edildi. Dağıtım törenine Manila Büyükelçisi Niyazi Evren Akyol, TİKA Manila Koordinatörü İbrahim Katırcı, Marikina Belediye Başkan Yardımcısı Marion Andres, Marikina şehri temsilcileri, Marikina Sağlık Merkezi personeli ve bölge halkı katıldı. Törende konuşan Büyükelçi Akyol, Türkiye ile Filipinler arasındaki diplomatik ilişkilerin 75’inci yılının kutlandığını ve Türkiye’nin bu desteğinin iki ülke arasındaki bağları güçlendirdiğini vurguladı.

TİKA Manila Koordinatörü Katırcı yaptığı konuşmada, TİKA’nın Filipinler’de sağlık sektörünü öncelikli alanlardan biri olarak gördüğünü ve Filipin halkının kaliteli sağlık hizmetlerine erişimini artırmak için projeler yürütmeye devam edeceklerini söyledi. Marikina Belediye Başkan Yardımcısı Andres ise TİKA ile iş birliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin yoksul bölge halkına sağladığı destek için teşekkür etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...