reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Yaşam Türk Kızılay'dan Gazze'ye Hayati Gıda Yardımı ve İnsani Destek Çağrısı

Türk Kızılay'dan Gazze'ye Hayati Gıda Yardımı ve İnsani Destek Çağrısı

Türk Kızılay, kıtlık koşullarıyla boğuşan Gazze halkına yönelik insani yardım çabalarını hız kesmeden sürdürüyor. Son olarak, Mısır Kızılayı ile iş birliği içinde 165 tır dolusu gıda malzemesi Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye ulaşmaya başladı.

KAYNAK: İHA

Türk Kızılay’ın, kıtlık şartlarıyla mücadele eden Gazze halkına ulaştırılmak üzere bölgeye gönderdiği yardımlardan 165 tır gıda malzemesi Refah Sınır Kapısı’ndan girmeye başladı. Yardım tırlarında yaklaşık 3 bin ton gıda malzemesi bulunuyor.

Bölgeye daha fazla yardım girişi sağlamak için yoğun çaba sarf eden Türk Kızılay, Filistin Kızılayı’nı hedef alan saldırıyı da kınadı. Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz,

"Bu saldırılar sadece uluslararası hukukun değil, insanlığın da açık bir ihlali"

dedi.

Gazze’de tüm zorluklara rağmen insani acıyı hafifletmek için çalışan Türk Kızılay, İsrail güçlerinin insani yardım geçişine geçici olarak izin verdiği son bir haftada Mısır Kızılayı iş birliği ile 165 tır gıda malzemesinin Refah Sınır Kapısı’ndan geçişini başlattı. Yaklaşık 3 bin ton gıdadan oluşan yardım, 50 bin kişinin bir aylık gıda ihtiyacına denk geliyor. Mısır Kızılayı ile iş birliği içinde çalışan Türk Kızılay ekipleri, yardımların en kısa sürede Gazze halkına ulaşması için çalışmayı sürdürüyor.

Çatışmaların ilk gününden bu yana Gazze’de aşevi faaliyetiyle günlük sıcak yemek desteği sağlayan Türk Kızılay, bölgeye Ürdün üzerinden yardım girişi sağlamak için de Ürdün Kızılayı ile koordinasyon halinde çalışıyor.

"Yardım çalışanları hedef değildir"

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, İsrail güçlerinin Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta Filistin Kızılayı merkezine düzenlediği saldırıyı kınayarak şöyle konuştu:

"Yardım ulaştırmak için büyük çaba harcadığımız Gazze’de, bu yardımları canı pahasına dağıtan Filistin Kızılayı çalışanlarının hedef alınması bizler için derin bir üzüntü kaynağı. Ne yazık ki bir yardım çalışanı yaşamını yitirdi, ikisi ağır yaralandı. Kardeş kuruluşumuz Filistin Kızılayı’na yönelik bu saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. 6 Ekim’den bu yana Gazze’de hayatını kaybeden insani yardım çalışanı sayısı 480’e ulaştı. Yardım çalışanları hedef değildir ve bu saldırılar sadece uluslararası hukukun değil, insanlığın da açık bir ihlalidir. Türk Kızılay olarak bir kez daha çağrımızı yineliyoruz: Gazze’de kalıcı bir ateşkes sağlanmalı, siviller ve yardım çalışanları korunmalıdır."

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...