reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Yaşam Sivaslı Kadın Girişimci Handan Gökçek, Boyacılık Mesleğinde Kadınlardan Oluşan Ekibiyle Fark Yaratıyor

Sivaslı Kadın Girişimci Handan Gökçek, Boyacılık Mesleğinde Kadınlardan Oluşan Ekibiyle Fark Yaratıyor

Sivas'ta 4 yıldır boyacılık yapan üç çocuk annesi Handan Gökçek, geleneksel kalıpları yıkarak kendi işini kurdu ve sadece kadınlardan oluşan 6 kişilik bir ekiple başarılı bir girişimcilik hikayesi yazdı. Başlangıçta "Bir kadının yapabileceği iş değil" diyenlere rağmen, Gökçek ve ekibi ev, ofis, mutfak dolabı ve hatta zemin boyama gibi birçok farklı alanda hizmet veriyor.

KAYNAK: İHA

Sivas’ta yaşayan 3 çocuk annesi, hayalini kurduğu boyacılık mesleği yapmaya başladı. ’’Boyacılık bir kadının yapabileceği iş değil’’ diyenlere aldırmayan kadın, kadınlardan oluşan ekibi ile müşterilerine hizmet veriyor.

Sivas’ta 4 yıldır boyacılık yapan 3 çocuk annesi Handan Gökçek (42), kadınlardan oluşan 6 kişilik ekibiyle evlere giderek boyacılık yapıyor. Sadece kadınlardan oluşan ekip kuran Gökçek, ’’yapamazsın’’ diyenlere inat, boyacılık mesleğindeki gösterdiği başarıyla takdir topluyor. Kadın ekip arkadaşları ile duvar, tavan, zemin, seramik, tezgâh ve mutfak dolabı boyayan Gökçek, dekorasyona kadın eli değmesini sağlıyor.

Gökçek,

"Boya yaparken çektiğim videoları sosyal medyada da paylaşıyorum, çok güzel bir kitleye sahip oldum. Videoları gören insanlar çok güzel tepkiler veriyorlar"

diye konuştu.

"Erkeklerle değil sadece kadın ustalarla çalışıyoruz"

Müşterinin güzel tepkisiyle karşılaştıktan sonra bütün yorgunluğunu unuttuğunu ifade eden Gökçek,

"4 yıldır boyacılık yapıyorum. Sivas’ta ilk başlarda beni görenler garipsedi ancak daha sonra herkes alıştı. Çok güzel tepkiler alıyorum. ’Yorucu olmuyor mu?’ diye soranlar oluyor. Çok yorucu bir meslek. İşi yapıp teslim ettikten sonra müşterinin güzel tepkisini aldığımızda bütün yorgunluğumuzu unutuyoruz. Kadınlardan oluşan 6 kişilik bir ekibimiz var. Büyük işlerde hep birlikte gidip dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Erkeklerle değil sadece kadın ustalarla çalışıyoruz. Her türlü boyama işlemini yapıyoruz. Duvar boyası, tavan boyası, zemin boyaması, seramik boyaması, tezgâh ve mutfak dolabı boyaması gibi birçok boya işlemi yapıyoruz. Boya yaparken çektiğim videoları sosyal medyada da paylaşıyorum çok güzel bir kitleye sahip oldum. Videoları gören insanlar çok güzel tepkiler veriyorlar. İlk başlarda yakın çevrem, ’Boyacılık bir kadının yapabileceği iş değil’ dediler. Artık onlar da alıştılar onlar da benim en büyük destekçilerim"

şeklinde konuştu.

"Görenler bize hayran kalıyor"

Handan Gökçek’in ekibinde yer alan Selma Özcan (43),

"Handan hanımın gönülden destekçisiyim. Yardımcı olmaya, elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum. Handan kadar profesyonel bir şekilde boya yapamıyorum ama bende onun yanında boyacılığı öğreniyorum. Bugün bir tezgâh ve mutfak dolabı boyaması yaptık, bir evin sehpalarını ve masalarını boyadık. Görenler bize hayran kalıyor. Bayan olarak bana göre çok güzel bir iş. Birçok destekçilerimiz var. Her ne kadar erkekler desteklemese, biz kadınlar çok güzel bir şekilde işimizi yapıyoruz"

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...