reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Yaşam PKK'nın Fesih Kararı Malatya'da Şehit Ailesi Tarafından Değerlendirildi: Olumlu Ancak Affa Karşıyız

PKK'nın Fesih Kararı Malatya'da Şehit Ailesi Tarafından Değerlendirildi: Olumlu Ancak Affa Karşıyız

Türkiye'nin "Terörsüz Türkiye" olarak adlandırılan yeni döneminde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Terör örgütü PKK, 5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği 12. Kongresi'nin ardından yaklaşık 47 yıllık silahlı faaliyetine son vererek kendini feshettiğini duyurdu.

KAYNAK: İHA

Terör örgütü PKK’nın fesih kararı, Malatya’da şehit ailesi tarafından "Olumlu ancak affa karşıyız" sözleriyle değerlendirildi.

Türkiye’de "Terörsüz Türkiye" süreci olarak adlandırılan yeni dönemde, PKK, 5-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği 12. Kongresi’nin ardından kendini feshettiğini açıkladı. 1978 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesi Fis Köyü’nde Abdullah Öcalan ve beraberindekilerce kurulan örgüt, yaklaşık 47 yıllık silahlı faaliyetinin sona erdiğini duyurdu.

PKK’nın fesih kararı, Kuzey Irak’ta sürdürülen Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit düşen Piyade Üsteğmen Serkan Erkuş’un Malatya’daki ailesi tarafından da değerlendirildi. 23 Eylül 2022’de bölücü terör örgütü unsurlarıyla çıkan çatışmada şehit olan Erkuş’un babası Niyazi Erkuş, sürece olumlu baktıklarını ancak genel affa karşı olduklarını söyledi.

Şehit babası Erkuş,

"Büyük bir acı yaşadık. İnşallah bu fesih olayıyla başka çocuklar şehit olmaz ama genel af kabul etmiyoruz. Suça karışanların cezasını çekmesi lazım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki yemekte bizi davet etmişti, orada da bizzat söyledi: ’Sizin kanınızı yerde koymayacağız, suçlular cezasını çekecek’ dedi. Biz de onun sözüne inanıyoruz, bekliyoruz"

diye konuştu.

Şehidin annesi Suna Erkuş da,

"Biz de suçlu olanlar cezasını çeksin istiyoruz. Başka çocukların kanı dökülmesin, bu süreci olumlu buluyoruz. Ama af istemiyoruz. Çok annenin çocuğu genç yaşta toprağa girdi, ciğer acısını Allah kimseye vermesin. Ateş düştüğü yeri yakar, dışarıdan toz pembe gözüküyor ama biz affa karşıyız. Suçlular cezasını çeksin. Benim çocuğum 28 yaşında, 3 aylık nişanlıydı, toprağın altına gitti. Onlar da aynı acıyı çeksin. Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz, ’Suçlular cezasını çekecek’ dedi. Biz onun sözüne inanıyoruz"

ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...