reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Yaşam Perseid Meteor Yağmuru Akdağmadeni’nde Eşsiz Bir Gösteri Sunuyor: Türkiye’nin En Karanlık Gökyüzünde Astronomi Şöleni

Perseid Meteor Yağmuru Akdağmadeni’nde Eşsiz Bir Gösteri Sunuyor: Türkiye’nin En Karanlık Gökyüzünde Astronomi Şöleni

Meteorların en görkemli gösterilerinden biri olan "Perseid Meteor Yağmuru," Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde 2 bin 100 rakımlı Nalbant Dağı’ndan muazzam bir şekilde gözlemlendi. Yapılan ölçümler sonucunda, Türkiye’nin en karanlık gökyüzü noktalarından biri olarak bilinen Akdağmadeni’nde, astrofotoğrafçılar ve meteor yağmurunu izlemek isteyen vatandaşlar, farklı noktalarda bu görsel şölenin tadını çıkardı.

KAYNAK: İHA

Meteorların en görkemli gösterilerinden biri olan "Perseid Meteor Yağmuru’’ Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde 2 bin 100 rakımlı Nalbant Dağı’ndan gözlemlendi.

Yapılan ölçümler sonucunda Türkiye’nin en karanlık gökyüzü noktalarından birisi olan Akdağmadeni’nde astrofotoğrafçılar ve yılın en önemli gökyüzü olaylarından biri olan perseid meteor yağmuruna şahit olmak isteyen vatandaşlar, farklı noktalarda meteor yağmurunun görsel şölenine tanıklık etti.

Akdağmadeni’nde karanlık gökyüzü parkı yapılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Akdağmadeni Belediye Başkanı Dr. Nezih Yalçın,

“Akdağmadeni Belediyesi olarak yürütmüş olduğumuz proje kapsamında ülkemizde çok az sayıda bulunan ’’Karanlık Gökyüzü Parkı’’ projesinin bir yenisini ilçemize kazandırmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Işık kirliliği açısından Türkiye’nin en karanlık noktalarından birisi olan Akdağmadeni ormanlarında gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz projeyle birlikte sadece astronomi meraklılarını değil, doğaseverleri, fotoğrafçıları, şehir hayatının koşuşturmacasından uzaklaşmak isteyen herkesi Akdağmadeni’nde buluşturacağız”

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...