reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Yaşam Malatya Gassalları Gözyaşlarıyla Anlattı: Deprem ve Pandemi Bizi Yıprattı

Malatya Gassalları Gözyaşlarıyla Anlattı: Deprem ve Pandemi Bizi Yıprattı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan gassallar, yaşadıkları zorlu deneyimleri ilk kez bu kadar açık bir şekilde dile getirdiler. Deprem ve pandemi sürecinde on binlerce cenazeye yetişmek zorunda kalan gassallar, özellikle aile içi şiddet ve intihar vakalarının psikolojik olarak kendilerini çok yıprattığını belirtti.

KAYNAK: İHA

Malatya Büyükşehir Belediyesinde görev yapan gassaller zorlu mesailerini anlattı. Onlarca cenaze işlemini gerçekleştirdiğini kaydeden gassal Heybet Yerebakan ise babasının cenazesini yıkarken çok zorlandığını söyledi.

Ülke genelinde son günlerde gündemde olan Gassalık mesleğinin deprem bölgesi Malatya’da daha zorlu olduğunu aktaran Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan gassaller, aile içi şiddet ile intihar sonucu hayatını kaybedenlerin cenazelerini yıkımada zorlandıklarını belirtti. Pandemi ve 6 Şubat 2023 depremlerinde günde ortalama 40-50 yıkıma işlemi gerçekleştirdiklerini kaydeden gassaller, işlemleri takip eden aile yakınlarının feryatlarının kendilerini çok üzdüğünü vurguladı.

“Aile içi şiddet ve intihar sonucu vefat edenler bizleri zorluyor”

Beş bayan gassal olarak görev yaptıklarını aktaran Nuray Akyol, yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü mesleğinde özellikle intihar sonucu hayatını kaybeden genç bireylerin yıkıma işlemlerinin kendilerini zorladığını kaydetti.

“Pandemi ve deprem bizi her açıdan çok zorladı"

Pandemi ile deprem sürecinde günde 40-50 yıkıma işlemi yaptıklarını ifade eden Aydın Polat ise kutsal bir görevi icra ettiklerini belirterek, mesleğini severek yaptığını söyledi. Polat, pandemi ve deprem sürecinde iş yoğunluğu ve psikolojik açıdan çok zor dönem geçirdiklerini de ifade etti.

“Babamın cenazesini yıkamak beni zorladı”

Yaklaşık iki yıl önce hayatını kaybeden babasının cenazesini yıkarken zorlandığını aktaran bir diğer gassal Heybet Yerebakan da sadece yıkıma işlemi yapmadıklarını belirterek cenaze yakınlarına da psikolojik destek vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...