reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Yaşam Kışın Beyaz Cenneti: Perşembe Yaylası Menderesleri

Kışın Beyaz Cenneti: Perşembe Yaylası Menderesleri

Tokat'ın Başçiftlik ve Ordu'nun Aybastı ilçeleri sınırında yer alan Perşembe Yaylası, kışın bembeyaz örtüsüyle adeta bir kış masalına dönüştü. Özellikle yayladaki menderesler, karla kaplanınca havadan görüntülendiğinde doğanın en etkileyici sanat eserlerinden birini ortaya çıkardı. Kışın beyaz örtüsüyle, yazın ise yeşilin tonlarıyla büyüleyen Perşembe Yaylası, her mevsim farklı bir güzelliğe bürünüyor.

KAYNAK: İHA

Tokat ile Ordu il sınırları arasında yer alan Perşembe Yaylası’ndaki menderesler, karla kaplı manzarasıyla insan damarlarını andıran büyüleyici bir görsel şölen sundu.

Tokat’ın Başçiftlik ilçesi ile Ordu’nun Aybastı ilçesi sınırında yer alan Perşembe Yaylası, kar yağışıyla birlikte doğanın en etkileyici manzaralarından birine ev sahipliği yaptı. Yaylada kıvrılarak akan menderesler, havadan dron ile görüntülendi. Menderesler adeta “doğanın damarları” gibi görsel bir şölen sundu. Her mevsim farklı güzelliklere bürünen yaylada, yaz aylarında yeşilin tonlarıyla renklenen menderesler, kışın bembeyaz kar örtüsü arasından süzülen manzaralarıyla ziyaretçilerini hayran bırakıyor.

Yaylanın her mevsim farklı bir güzelliğinin olduğunu söyleyen doğa fotoğrafçısı Nazif Karakoç,

“Yıllardır bu bölgenin fotoğraflarını çekiyoruz. Dronlarla birlikte, manzaralar bambaşka bir boyut kazandı”

dedi.

Dünyaca ünlü Perşembe Yaylası, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekerken, özellikle doğa severler ve fotoğraf tutkunları için vazgeçilmez bir rota olmaya devam ediyor. Perşembe Yaylası Tokat merkeze 120, Ordu merkeze ise 117 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...