reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Yaşam Kayra, kendi aquparkını yaptı

Kayra, kendi aquparkını yaptı

Tokat’ın Niksar ilçesi Kayapaşa Mahallesinde ikamet eden 12 yaşındaki Kayra Erhan, kavurucu sıcaklarda serinlemenin yolunu zekasıyla çözdü.

KAYNAK: İHA

Tokat’ın Niksar ilçesi Kayapaşa Mahallesinde ikamet eden 12 yaşındaki Kayra Erhan, kavurucu sıcaklarda serinlemenin yolunu zekasıyla çözdü.

Tokat'ın Niksar ilçesinde yaşayan Kayra Erhan, kavurucu sıcaklara karşı yaptığıyla dikkat çekiyor. Yaklaşık 2 metre uzunluğundaki şişme plastik havuzu, oyun parkındaki kaydırağın altına koyarak içini suyla dolduran küçük Kayra, kavurucu sıcaklarda arkadaşlarıyla birlikte hem serinliyor hem de eğleniyorlar. Kendi aqua parkını yaptığını belirten Kayra, arkadaşlarıyla doyasıya eğleniyor.

"Hava çok sıcak bizde kendi aqua parkımızı kurduk"

Kendi aqua parkımızı kurduk diyen Kayra Erhan, “Çok sıcaktı ve plastik bir havuzum vardı onu suyla doldurdum sonra kuzenimi çağırdım. Mahalleden çocuklar da geliyorlar çok güzel olmuş diyorlar onlarda kaydıraktan kayarak hep birlikte eğleniyoruz. Hava çok sıcak bizde kendi aqua parkımızı kurduk, soğuk suyla serinliyoruz şimdi" dedi.

"Sadece fikirde kalmamış hayata geçirmişler"

Çocukların zekasına hayran olduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Hüseyin Özbay; “Bu sıcakta çocuklar serinleme adına kendi başlarının çaresine bakmışlar. Gayet güzel üretkenler, iyi fikirler var. Sadece fikirde kalmamış hayata geçirmişler. Kayra bunu genelde yapıyor arkadaşlarıyla beraber burada çeşitli aktiviteler yapıyorlar. Ben bile girmek istiyorum. Çocukların ürettiği bu çözüm tam bir aqua park olmuş” dedi.

"Çocukları böyle suyla meşgul olmalarını görmek bizimde hoşumuza gidiyor"

Mahalle sakinlerinden Süleyman Kaya ise; “Biz çocukken mahallemiz Derebağ üzerinde derelerimiz vardı. Biz o zaman bunu daha çok yaşıyorduk. Şimdi çocukları böyle suyla meşgul olmalarını görmek bizimde hoşumuza gidiyor. Eski günlerimiz aklımıza geliyor. Biz dereye girerdik, şimdi çocuklar daha modernleştirmişler aferin onlara” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...