reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Yaşam Engelli çalışan Latif Kayhan, mobbing ve haksız işten çıkarılma iddialarıyla gündemde

Engelli çalışan Latif Kayhan, mobbing ve haksız işten çıkarılma iddialarıyla gündemde

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde engelli kadrosunda çalışan 39 yaşındaki Latif Kayhan, mobbing ve haksız yere işten çıkarılma iddialarıyla gündeme geldi. Kayhan, 3 yıl önce Temizlik ve Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı’nda engelli kadrosunda işe alındığını ve narkolepsi ile katalepsi rahatsızlıkları nedeniyle bazı işleri yapamadığını belirtti.

KAYNAK: İHA

Malatya Büyükşehir Belediyesinde engelli kadrosunda çalışan Latif Kayhan, kendisine mobbing uygulandığını ve haksız yere işten çıkarıldığını iddia etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile görüşmek isteyen Kayhan’ın talebi karşılık bulmadı.

39 yaşındaki engelli Latif Kayhan, 3 yıl önce Malatya Büyükşehir Belediyesi Temizlik ve Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığında engelli kadrosunda işe alındığını belirtti. Narkolepsi ve katalepsi rahatsızlıkları nedeniyle bazı işleri yapamadığını ve bu durumun iş yeri hekimleri ile iş müfettişleri tarafından raporlandığını ifade etti. Ancak yerel seçimlerin ardından Başkan Sami Er’in göreve gelmesiyle birlikte iş yerinde mobbing uygulamalarının arttığını ileri sürdü.

Yeni müdürlerin olumsuz tutumlar sergilediğini belirten Kayhan, bu durumu protesto etmek amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi önüne giderek Başkan Sami Er ile görüşmek istedi. Fakat içeri girmesine izin verilmediği öğrenildi.

Kayhan, geçtiğimiz günlerde "İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi" maddesinden işten çıkarıldığını öğrendi. Kendisine "Sen engellisin, git evinde otur" denildiğini iddia ederek duruma tepki gösterdi.

Açıklama yaparken rahatsızlanan Kayhan, çağrılan 112 sağlık ekipleri tarafından müdahale edilerek Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu olay, engelli bireylerin iş hayatındaki zorluklarını ve mobbing sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Kayhan, yaşadığı haksızlıkların yetkililer tarafından dikkate alınmasını ve sesinin duyulmasını talep ediyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...