reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Spor Sivas Belediyesi'nden Amatör Spora Rekor Destek: 40 Kulübe 4 Milyon TL'lik Katkı

Sivas Belediyesi'nden Amatör Spora Rekor Destek: 40 Kulübe 4 Milyon TL'lik Katkı

6-11 Ekim Amatör Spor Haftası coşkusunda Sivas'ta sporun geleceğine büyük bir yatırım yapıldı. Sivas Belediyesi, şehirde faaliyet gösteren 40 amatör spor kulübüne yönelik kapsamlı bir destek töreni düzenledi.

KAYNAK: İHA

6-11 Ekim Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Sivas Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine yönelik nakit destek ve spor malzemesi dağıtım töreni düzenlendi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende Sivas’ta faaliyet gösteren 40 amatör spor kulübüne toplam 4 milyon TL değerinde destek sağlandı. Bu desteğin 2 milyon TL’si nakdi yardım, 2 milyon TL’si ise spor malzemesi olarak kulüplere ulaştırıldı.

Törene Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip Kahyaoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Sivas Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Ufuk Demir ve çok sayıda sporcu katıldı.

Halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Başkan Vekili Ufuk Demir,

"Amatör spor kulüplerimizin gelişmesi adına yapılan ayni ve nakdi yardımlar için Belediye Başkanımız Dr. Adem Uzun’a gönülden teşekkür ediyoruz. Tüm sporcularımıza ve kulüplerimize azim, sağlık ve başarılarla dolu spor yılı diliyoruz"

dedi.

Gençlik Spor İl Müdürü Şahin Ertem ise

"Amatör sporunun gelişmesi, gençlerimizin spora yönlendirilmesi ve sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi açısından çok önemlidir. Bu noktada amatör spora yapmış olduğu destekler dolayısıyla Belediye Başkanımız Dr. Adem Uzun’a ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz"

diye konuştu.

Ardından söz alan Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip Kahyaoğlu,

"Bugün çok önemli bir vesileyle bir aradayız. Belediyemiz tarafından gerçekten Sivas’ta harika bir program icra ediliyor. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde, ayni ve nakdi yardımların sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ama en çok Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum"

ifadelerini kullandı.

Programda son olarak konuşan Başkan Dr. Adem Uzun, gençliğe yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu vurgulayarak,

"Sivas Belediyesi olarak şehrimizdeki 40 kulübümüze 2 milyon nakit, 2 milyon da malzeme desteği olmak üzere toplam 4 milyon liralık destek sunuyoruz. Bu desteğimizi gençlerimizin ve çocuklarımızın gelecekte daha iyi yerlere gelebilmesi adına sağlıyoruz. Spor bireylerin bedensel ve zihinsel gelişimlerinde çok önemli ancak bireylerin sosyalleşmesinde de çok önemli bir yer teşkil etmektedir. Sizlerin eğitimini ve becerilerinizi geliştirmenizi çok önemsiyoruz. Bu anlamda bu desteği sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz"

şeklinde konuştu.

Belediye bünyesinde sürdürülen sportif faaliyetlere de dikkat çeken Başkan Uzun,

"Şu an bünyemizde 2 bin lisanslı sporcumuz var. Yaz aylarında açmış olduğumuz spor okullarında 2 bin 500’ün üzerinde çocuk ve gencimiz tesisimizden faydalanıyor ve eğitim alıyorlar. Önümüzdeki yıl inşallah Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesislerimizdeki sentetik sahayı tamamen yenileyeceğiz ve tekrar sizlerin kullanımına sunacağız. Bunların dışında her mahallemize yeni spor alanları kazandırıyoruz. Ayrıca bu sene şehrimizde çok önemli bir projemize başladık. Kızılırmak projemizin altyapısını ve yollarını bu sene bitiriyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren üstyapıya başlayacağız. Bu projede özellikle büyük kısmı spor alanı olarak belirledik. Futboldan basketbola, voleyboldan atlı jimnastiğe ve bocceye kadar birçok branşta spor alanları oluşturuyoruz. Yine şehrin en uzun yürüyüş ve bisiklet yolları Kızılırmak projemizde yer alacak. Bu proje alanımıza 1 milyarlık bir bütçe ayırdık. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde %60’ını tamamlamayı planlıyoruz"

dedi.

Spora ve sporcuya olan desteğin amatörle sınırlı olmadığını dile getiren Başkan Uzun,

"Bu yıl Sivasspor’umuza 40 milyon liralık destek sağladık. Sivasspor’umuzun hem isim hakkını hem de göğüs reklamını aldık. Sivasspor’umuz Süper Lig’den 1. lige düştü ama biz Belediye olarak yalnız bırakmadık. Sivas Belediyesi olarak Osman Seçilmiş başkanımızdan bu tarafa belki de en büyük desteği sağlamış olduk, bununla da gurur duyuyoruz. Çünkü şehrimizin takımını yalnız bırakmak bize yakışmazdı. Amatör sporumuza da özellikle destek sağlıyoruz ve bundan sonra da sağlamaya devam edeceğiz. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında şehrimizi ve ülkemizi temsil eden çok sayıda sporcumuz var, Allah sayılarını arttırsın. Ben sizlere de bu anlamda başarılar diliyorum"

ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...