reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Spor İlkokul öğretmeni yüzmenin Formula’sında kulaç attı

İlkokul öğretmeni yüzmenin Formula’sında kulaç attı

17. Uluslararası Megisti-Kaş Yüzme Yarışına bu sene Erzincan'dan Geyikli Şehit Polis Hakan Can İlkokulu öğretmeni Abdulkadir Aykut katıldı.

KAYNAK: İHA

Uluslararası Likya Kaş Kültür Sanat Festivali çerçevesinde 2 ülke 1 yarış sloganıyla düzenlenen Megisti Kaş Swim Race, bu yıl 17. kez gerçekleştirildi.

16 ülkeden 193 yüzücü, Yunanistan Megisti Adası'ndan Türkiye Kaş'a 7 kilometrelik mesafeyi yüzerek tamamladılar. Yarışta Erzincan'ı ise Geyikli Şehit Polis Hakan Can İlkokulu öğretmeni Abdulkadir Aykut temsil etti.

Yarışmaya Erzincan'dan katılan Abdulkadir Aykut "Megisti-Kaş Swim Race çok özel ve zor bir yarış. Yüzmenin Formula 1'i olarak biliniyor. Yunanistan'dan Türkiye’ye, vatanımıza yüzerek gelmek olağanüstü bir duygu.

İki ülke karasularını tek bir yüzme yarışı ile geçiyorsunuz. Bir kaç senedir bu yarışmaya katılmak istiyordum. Bu seneye kısmet oldu. 3 ay boyunca Erzincan Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunda antrenman yaparak hazırlandım.

Deniz antrenmanı maalesef yapamadım. Bu şartlarda katıldığım yarışı 3 saat 18 dakikada bitirerek, tamamladım. Çok güzel ve özel bir deneyim yaşadım.

Bu deneyimimi Erzincan'daki açık su yüzme yarışlarına katılmak isteyen yüzücülere de aktarmak ve onlara örnek olmak istiyorum. İnşallah açık su yüzme yarışlarına Erzincan'dan katılımı artırabiliriz" dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...